Greito maisto ir mėsainių reklamoje to niekada neišgirsite: net patys pardavėjai susirūpino, kokios medžiagos dedamos į mėsą ir prispaudė tiekėjus į kampą  (2)

JAV „McDonald's“, kuriai priklauso vienas didžiausių pasaulyje greitojo maitinimo restoranų tinklų, pažadėjo per kelis etapus visame pasaulyje sumažinti žmonėms gydyti naudojamų antibiotikų kiekį savo vištienos produktuose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įmonės sprendimas susijęs su preparatais, kuriuos Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) vadina ypač svarbiomis antimikrobinėmis medžiagomis, kurioms teikiamas didžiausias prioritetas (angl. HPCIA).

„Nuo 2018 metų viso pasaulio rinkose pradėsime įgyvendinti naują mėsinių viščiukų antibiotikų politiką“, – pareiškė įmonė.

Visų pirma pokyčių bus imtasi Brazilijoje, Kanadoje, Pietų Korėjoje ir Japonijoje.

Jungtinėse Valstijose „McDonald's“ dar 2015 metais ketino per dvejus metus atsisakyti vištienos su antibiotikais.

Įmonė pareikalavo, kad vištienos tiekėjai laipsniškai liautųsi lesinę mėsinius viščiukus preparatais, kurių sudėtyje yra antibiotikų.

Europoje bus leista toliau naudoti vieną antibiotiką – kolistiną, tačiau iki 2019 metų pabaigos paukštininkystėje šiame žemyne jo taip pat bus atsisakyta. Tais metais šią politiką „McDonald‘s“ taip pat pradės įgyvendinti Australijoje ir Rusijoje.

Visose rinkose, kurios dalyvaus programoje, visiškai atsisakyti vištienos su HPCIA „McDonald's“ tikisi iki 2027 metų sausio.

„McDonald's“ tinklas jungia daugiau kaip 37 tūkst. restoranų daugiau kaip 100 pasaulio šalių. Juose kasdien aptarnaujama daugiau kaip 70 mln. klientų.

Mokslininkai jau ne vieną dešimtmetį įrodinėja, kad antibiotikų naudojimą maistui skirtiems gyvūnams ir mažėjantį šių vaistų efektyvumą gydant žmones sieja tiesioginis ryšys.

Pramoniniu mastu paukščius auginantys ūkininkai antibiotikus dažnai naudoja ne ligų gydymui protrūkių atveju, o jų prevencijai. Kai kurie taip pat naudoja vaistus tam, kad greičiau augtų paukščių svoris.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(8)
(2)
(6)

Komentarai (2)