Lobių ieškotojas aptiko radinį iš slaptos nacių laboratorijos: policija evakavo gyventojus ir pradėjo tyrimą  (4)

Vokietijoje lobių ieškojęs pensininkas rado radioaktyvios medžiagos iš Antrojo pasaulinio karo laikų slaptos tyrimų laboratorijos, informuoja independent.co.uk.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Oranienburge 64 m. Berndas Thalmannas tyrinėjo žemę, kai staiga metalo detektorius ėmė neįprastai pypsėti.

Pensininkas parsinešė paslaptingą radinį namo ir pranešė policijai apie rastą metalo gabalą.

Paaiškėjo, kad radinys radioaktyvus, todėl gelbėtojai evakavo 15 gyventojų iš aplinkinių namų.

Apsauginius kostiumus vilkintys specialistai apieškojo B. Thalmanno namus, įtartiną objektą įdėjo į švinu padengtą dėžę, o šią – į specialų konteinerį.

Šiuo metu vyksta tyrimas, pensininkas apklausiamas dėl neleistinų radioaktyvių medžiagų laikymo, rašo leidinys „Berlin Courier“.

Išsiaiškinta, kad netoli Oranienburgo veikė slapta Adolfo Hitlerio urano sodrinimo gamykla. Jos tyrimų centro užduotis buvo sodrinti iš Pietų Amerikos atgabentą urano oksidą, o iš jo pagaminti plutonį ginklams. Galutinis nacių tikslas – sukurti atominę bombą.

Policijos teigimu, B. Thalmannas norėjo ieškoti daugiau įrodymų apie paslaptingą nacių laikų vietą. Mėgėjas archeologas nenorėjo bendradarbiauti su pareigūnais ir, kaip rašoma policijos pranešime, nesutiko teikti informacijos apie tikslią radinio vietą. Pradėtas tyrimas.

Britanija ir JAV seniai turi informacijos, kad naciai planavo gaminti atomines bombas. Šiais metais JAV Nacionalinis archyvas paviešino dokumentų, įrodančių, kad Nacionalinė socialistų partija kūrė branduolinius ginklus.

Vokiečių lakūno bandytojo Hanso Zinsserio registracijos žurnale rašoma: „1944 m. spalio pradžioje nuskridau 12–15 km nuo branduolinių bandymų stoties šalia Liudvigsliusto (į pietus nuo Liubeko).

Tvyrojo grybo formos debesis, su sūkuringomis dalimis (maždaug 7 000 m aukštyje), be jokių matomų sąsajų su vieta, kurioje įvyko sprogimas. Stiprūs elektros trikdžiai, neįmanoma tęsti radijo komunikacijos.“

Teigiama, kad piloto parodymus patvirtino kitas pilotas, o italų korespondentas irgi matė sprogimą ir pranešė apie incidentą Italijos fašistų lyderiui Benito Mussolini.

Kaip rašo istorikas Raineris Karlschas savo knygoje „Hitlerio bomba“, vokiečių mokslininkai baigiantis Antrajam pasauliniam karui atliko tris atominių ginklų bandymus.

Tiesa, Vokietijos federalinės apsaugos nuo radiacijos biuro pareigūnas Geraldas Kirchneris suabejojo R. Karlscho teorija.

„Der Spiegel“ pateikiamame straipsnyje G. Kirchneris teigia, kad žemės mėginiuose, paimtuose iš detonavimo vietų, nėra jokių požymių apie atominės bombos sprogimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(29)
(0)
(29)

Komentarai (4)