Elonas Muskas paskelbė, ką gabens į Marsą pirmojo skrydžio metu: tokio dalyko dar nėra dariusi jokia kosmoso agentūra  (8)

„Tesla“ įkūrėjas ir inovacijų genijus Elonas Muskas pasaulį nustebino savo pareiškimu apie naują, itin galingą raketą „Falcon Heavy“, kuri bus paleista į Marsą jau kitų metų sausį. Tačiau labiau nei raketa, apie kurią kalbama jau seniai, stebina jos krovinys.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Twitter“ paskyroje Elonas Muskas rašo, kad „Falcon Heavy“ kitą mėnesį startuos nuo vadinamosios „Apollo 11“ platformos NASA Kenedžio kosminiame centre, Kanaveralo iškyšulyje Floridoje, gabendama įmonės „SpaceX“ kapsulę į Marsą.

Iš tiesų tai bus plaforma 39 A, kuri identiška tai, nuo kurios skrydžiui į Mėnulį kilo „Apollo 11“.

Kaip rašo space.com, Elonas Muskas pirmojo skrydžio metu erdvėlaivyje gabens ne žmogų, o raudonos spalvos (nes ir planeta raudona – red. past.) sportinį elektromobilį „Tesla Roadster“. Starto metu automobilyje skambės Davido Bowie daina „Space Oddity“. Žinoma, jei raketa starto metu nesprogs.

Kaip pažymi Elonas Muskas, skrydžio tikslas – Marso orbita. Raketos keliamoji galia – analogiška reaktyviniam lėktuvui „Boeing 737“ – 57 metrinės tonos. Todėl „Tesla Roadster“ tokiai galingai raketai bus tik „uoga“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(15)
(2)
(13)

Komentarai (8)

Susijusios žymos: