Kasdienio ritualo dalis, kurios negalima pamiršti net netyčia - gresia net vėžys  ()

Jūs puikiai žinote, ką turite daryti, kad būtumėte sveiki. Visgi, kartais patingime ar būname pavargę. Dabar mokslininkai teigia, kad nuo vienos mūsų kasdienio ritualo dalies gali priklausyti ar susirgsime vėžiu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dantų valymas du kartus per dieną yra tarsi kasdieninis ritualas. Tačiau ne paslaptis, kad yra žmonių, kurie tinkamai nesirūpina burnos higiena arba kartais po ilgos dienos pamiršta bei neturi jėgų išsivalyti dantis. Dėl to gali grėsti kur kas rimtesnės problemos, rašė womenshealthmag.com.

Buvo atliktas tyrimas

Specialistai teigė, kad reguliariai nevalant dantų padidėja rizika išsivystyti periodontinėms ligoms, kurios gali būti susijusios su stemplės vėžiu, plintančiu nuo gerklės iki skrandžio. Bandymui mokslininkai paėmė mėginius iš 122,000 niekuo nesergančių žmonių ir iš 106 – kurie beveik 10 metų serga pastaruoju vėžiu.

Jie nustatė, kad sergančiųjų burnoje buvo daugiau tam tikro tipo bakterijų, kurios gali sukelti periodontines ligas. Tačiau vertėtų atkreipti dėmesį į tai, kad tyrėjai neturėjo išsamios informacijos apie dalyvių burnos sveikatą, todėl buvo sunku nustatyti, ar vėžį galėjo sukelti vien tik bakterijos, ar jie tiesiog turėjo didesnę tikimybę dantenų ligų vystymuisi.

Be to, šiame tyrime buvo nagrinėjamos su stemplės vėžiu susijusios bakterijos, o ne dantų valymo įpročiai. Tad tikėtina, kad pacientai galėjo prastai rūpintis burnos higiena.

Vis dėlto rezultatai šiek tiek neramina, nes yra nustatyta, kad periodontinės problemos gali sukelti tam tikrus vėžio tipus, todėl rūpinimasis dantimis – svarbi sveiko organizmo dalis.

Taigi, nepamirškite valyti dantis du kartus per dieną ir reguliariai lankytis pas burnos higienistą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(7)
(20)
(-13)

Komentarai ()