Tai kokie vyrų kūnai moterims yra patys gražiausi? Mokslininkai sulaukė aiškių atsakymų  (2)

Jeigu turite draugę ar žmoną ir pats negalite pasigirti tobulu kūnu, imkite ir paklauskite savo antrosios pusės, kokio sudėjimo vyrai jai labiausiai patinka. Mes palauksime.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Na, jau paklausėt? Jeigu ji nepasakė kažko panašaus į „masyvus raumeningas presas“, „didžiuliai bicepsai“ ar „krūtinės raumenys, kurie gali kilnotis“, labai tikėtina, kad jūsų mylimoji jums iš gailesčio meluoja, rodo Kvinslande veikiančio Griffitho universiteto mokslininkių atliktas tyrimas.

Šio tyrimo metu siekta išsiaiškinti, kiek fizinė jėga yra svarbi vyrų fiziniam patrauklumui. Moterims buvo parodytos vyrų torsų be galvų nuotraukos. Dalis nuotraukose užfiksuotų vyrų buvo universiteto studentai, kiti –tris-penkis kartus per savaitę sportuojančių vyrų. Mokslininkai išmatavo visų vyrų jėgą. Ir nė vienai iš 160 tyrime dalyvavusių moterų neraumeningas kūnas nepasirodė patrauklesnis.

„Mūsų nenustebino, kad moterims labiau patinka fiziškai stiprūs vyrai. Tačiau mus nustebino, koks stiprus šis efektas, – laikraščiui „The Guardian“ sakė tyrimo autorius Aaronas Sellas. – Mes neradome nė vienos moters, kuriai patiktų silpnesni ar ne tokie raumeningi vyrai.“

Labiausiai vyrų patrauklumą parodė jų fizinė jėga. Maždaug 70 proc. vyrų, kurie moterims atrodė patraukliausi, sudarė stipriausi vyrai. Tolesnė analizė parodė, kad moterims labiau patinka aukšti ir liekni vyrai.

Leidinyje „The Proceedings of the Royal Society B“ paskelbti tyrimo rezultatai taip pat paneigė mintį, jog jėga daro vyrus patrauklesnius priešingai lyčiai tik iki tam tikro lygio, kai vyras jau būna „per daug raumeningas“.

Jeigu jūsų kūnas nėra idealus (kaip ir daugelio žmonių, kurie tiesiog neturi laiko kasdien eiti į sporto salę), nenusiminkite. Pirma, išvaizda – dar ne viskas. Labai mažai tikėtina, kad bent jau artimiausiu metu moterys rinktųsi partnerius pagal begalvių torsų nuotraukas.

Antra, tai nebuvo labai didelės apimties tyrimas. Jame dalyvavo tik 160 moterų, todėl reikėtų atlikti papildomų tyrimų. Be to, kiti tyrimai rodo, kad moterims patinka švelnesnių veido bruožų vyrai. O tokių veidų tikrai nerasime ant labai raumeningų kūnų.

Kaip ten bebūtų, mokslininkai taip pat daugumą vyrų paguodė: „Net jei turite šiek tiek antsvorio, tačiau atrodote stiprus, viskas gerai. Iš esmės būti kiek didesniu tvirtu vyru yra gerai, ir tai neabejotinai paguos daugelį“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(14)
(20)
(-6)

Komentarai (2)