Niekaip neatspėtumėte, kuo minta šie rykliai: netikėtas mokslininkų atradimas apverčia tradicinį supratimą aukštyn kojomis (Video)  ()

Rykliai yra liūdnai pagarsėję kaip plėšrūnai ir žmonių užpuolikai. Tačiau mokslininkai atrado pirmą ryklių rūšį, kuri minta augalais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sphyrna tiburo rūšies ryklys, įpratęs laikytis šalia kranto, daugiausia minta smukliais krabais, krevetėmis, nedidelėmis žuvimis ir jūros augalais. 2007 m. mokslininkai atrado kai ką netikėto apie šiuos ryklius – jų jaunikliai minta vien jūrų augalais.

Vienas tyrėjas sugavo kelis ryklių jauniklius ir patalpinęs juos į sūraus vandens talpyklą, šėrė tris kartus per dieną – augalais ir kalmarais. Pastarųjų sudarė vos 10%, visa kita – augalai.

Nepaisant šios beveik vegetariškos dietos, rykliukai priaugo svorio, rašoma „Society of Integrative and Comparative Biology“ leidinyje. Jie suvirškino mažiausiai pusę augalų, kuriuos gaudavo per pietus, rodo analizė. Tačiau manoma, kad šie rykliai ėda augalus veikiau dėl to, kad išvalytų savo virškinamąjį traktą, tad sunku progznouoti, ar šie plėšrūnai išties netektų agresyvaus įvaizdžio.

Pamatykite pirmąjį salotas valgantį ryklį pasaulyje

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(4)
(0)
(4)

Komentarai ()