Mokslas juda link neįtikėtino dalyko: atsiras dar neregėti vaikai, gimę tarp robotų ir žmonių - kaip tai gali būti ir kuo tai gresia?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Denis_LT 2018-01-20 14:48
Visai imanoma, taciau mano nuomone tai turetu buti robotai sukurti nezmogaus o gamtos, del to nes jiems atskirai reikes sukurti lytinius organus kuriuose bus ne robotu genai o sukurti laboratorijoje ir neaisku ar tas vaikas bent is dales primins robota teva, nes tevas buvo sukurtas is metalo be genu, o vaikas pagal genus tevo saugykloje
zidrunas.wulx 2018-01-20 15:11
per daug žmonės toli į ateiti žiuri, tikrai mastantys robotai pasirodis kažkur po 500-1000metų. Kas išmano kažka ties informatika, robotika, biologija supras kodėl. Dabartiniai robotai pagal instrukcijas veikia, kiekvienam veiksmui reikia programuotojam parašiti instrukcija, o žmogus ir kaikurie gyvunai turi sąmone nes jokiu instrukciju nėra pas mumis, mes automatiškai jas kuriam mokindamiesi. Galim imituoti mastanti robotą, bet negalim jo sukurti(šiuo laiku). Mes net nežinome kaip musu smegenys veikia tai ka čia begalvoti apie mastančius robotus. O dar ir jiem sugalvojo teisias jau duoti, nemastantis robotas ir yra daiktas ir nieko daugiau, kas čia bus jei savo kompiuteriui duosiu pilietybe? kodėl dar programa siris neturi jokiu teisiu, pilietybės? Norint sukurti mastanti robota reiktu visai kitu technologijų, suprasti kaip veikia smegenys. Jei butu mastantis robotai, tai jie butu labiau biologiniai, arba bent smegenys biologinės.
Gediminas Jurgaitis 2018-01-20 15:14
Jei jau robotai bus isvystiti iki tokio lygio, kad gales jausti ir mastyti kaip zmogus, tai zmonijai labai greitai ateis galas. Tapsime arba robotu vergais arba busime tiesiog isnaikinti. Nebent jie bus programuojami taip, kad negaletu daryti nieko pries zmogu, bet cia vargu ar sprendimas, nes butinai atsiras koks nors aktyvistas kuris tai pasalins. O tada lau kyla naturalus klausimas, kodel robotai turetu noreti buti pavaldus zmogui? Juk jie bus absoliuciai viskuo pranasesni uz zmones. Ben as nemanau, kab iki 2050 metu bus tokie humanoidai kurie emocijomis prilygtu zmonems.
zidrunas.wulx 2018-01-20 15:20
Jei jau robotai bus kuriami kaip labai protiškai išsiskiriantys tai ir jie supras kad karas, naikinimas yra beprasmis. Ir tuo laiku kai/ar bus mastantys robotai, žmonės manau jau ir patys bus pasieke gant aukšta intelekto lygi. Labiau žmoniu reikia bijoti, ir ne kad mastančiu robotu o programuojamu, nes kaikurie gali išnaudoti robotu galia nevisai gerais tikslais.
Gediminas Jurgaitis 2018-01-20 16:04
Na jei kalbame apie tolima ateiti, 500-1000 metu tai gal zmonija ir taip bus susinaikinusi, diskutuoti apie 1000m i prieki galima tik labai abstrakciai. Rasydamas komentara as turejau omeny 30 metu ateiti.
Denis_LT 2018-01-20 16:25
Na nezinau, robotai tarnai kaip siurblys ir taip toliau intelekto stipraus neturi ir nereikia jiems turet jiems reikia viska daryti pagal instrukcijas, o robotai su stipriu intelektu kuriami ne tarnavimui, jie kuriami tam, kad jie paaiskintu kas yra tamsioji materija, kitas visatos paslaptis arba kaip nugaleti bada pasaulyje tam, kad su jais galima butu praleisti laika kaip su draugais ir panasiai... Mano nuomone jie kuriami tam, kad pasaulyje atsirastu dar viena protinga rusis, man tiesa sakant butu visai nieko jei mano kaimynas butu koks draugiskas robotas
Gediminas Jurgaitis 2018-01-20 17:07
Na cia ir esme, kiek toli zengs DI ar ir liks protingu siurbliu lygyje, ar kaip straipsnyje rasoma tures tokias pat emocijas kaip zmogus. Jei robotai gales jausti pykti, pavyda, neapykanta ir kitas negatyvias emocijas tada bus negerai bet iki to manau dar laaaaabai toli.
Denis_LT 2018-01-20 17:36
Negales jie to jausti cia kaip su skaiciavimo masinele... skaiciavimo masinele yra itk pigu sdaiktas is kanceliarines parduotuves taciau nieko neturedama ji skaiciuoja daug geriau uz zmogu... tai yra del to nes zmogaus mintys uzima didziaja dali smegenu todel ramo kitiems dalykams nelieka, o skaiciavimo masinele nieko nemasto ir jai uztenka keliu jungciu isspresti tokias uzduotis kuriu zmogui truksta nes kaip sakiau jo ramai visiskai uzimti, tai reiskia, kad robotai kurie tikrai jaus jausmus ir mokysis kaip zmogus irgi turetu tureti taip uzkrautas smegenys, kad joms neliktu vietos kurti visokiems pasaulio uzkariavimo planams ir kitiems dalykams, na, o jeigu robotas sugebes tai daryt mano nuomone jo jausmai bus tik imitacija P.S gal as klystu ramu zmogui uztenka tiesiog samonei ir jausmams reikia kitokios mases turiu omeny kitu budu veikiancio kompo
lape 2018-01-20 19:03
Čia galima labai daug prifantazuoti, o viskas bus kitaip. Taigi keli pastebėjimai: - Karas robotų atžvilgiu yra labai geras procesas - tikras evoliucijos šuolis, visi pinigai ir protai metami technologijų tobulinimui. - Jei robotas mastys, ir jaus kaip žmogus, tai ir bus žmogus: piktas, pavydus ištroškęs sekso ir alaus. - Robotų jausmai - ką jis ten jaus - skaudės jam surūdijusį varžtą? O gal dar ir melstis pradės? Robotai musulmonai gal bus? - Dirbtinis intelektas kuriamas, kad pakeistu žmones ir generuotu pelną jo savininkui, tai yra, kad turtuolis butų dar turtingesnis. Tik, vieną dieną tas intelektas nebenorės dalintis pelnu. ir dar - visada galvojau, kaip genai persikraustys iš žmonių į robotus, dabar jau sužinojau.
zidrunas.wulx 2018-01-20 21:16
Oi dar ilgai žmonės gyvens, nematau kodėl turėtu buti kitaip. Gyveno apie 140–280tukstanciu metu, pagivens gal net dar daugiau.
Aquarius 2018-01-21 03:03
Manau čia vienas iš straipsnių, kuris skatina diskusiją. Kuomet ką nors komentuoju, tai pasitelkiu visą savo išmonę ir empatiją. Visą.. Žinant kokios tendencijos dabar vyrauja galiu pasakykti, kad žmogus trokšta vystyti DI. Vienintelė to priežastis yra smalsumas ir tai, kad jis tai GALI. Žmonija tai gali ir ji tai padarys. O koks bus rezutatas męs visi pamatysime... apie tai šis straipsnis. O mano nuomone, kadangi visata visada yra dvilypė, tai tolimoje ateityje žmonija suskils į du tipus. Naturopatai modifikuos savo žmogiškus genus iki tokio lygio, kad pasieks nemirtingumą. O mechanikai savo nemirtingumą pasieks mechanizuodami savo kūno dalis iki tokio lygio kaip filme „Ghost in the shell“ Yra ir dar vienas kelias, jį aš vadinu susinaikinimas...
Fikcija 2018-01-21 10:38
Kad ir kiek issivyste zmogaus intelektas , taciau jo savitvarda ir moraliniai principai mazai pasikeite nuo akmes amziaus , tai puikiai paliudija karu ir kalejimu gausa musu planetoje.O kaip zinome obuolys nuo obels mazai kuo skiriasi( cia apie busima dirbtini intelekta) .
TAURAS 2018-01-21 19:10
Manau jog norimus jausmus bus galima idiegti ar isjunkti, o robota valdysime per tikslus. Reiktu kazkaip padaryti, jog robotas negaletu pats galvoti sau uzduociu. Jei planuojamas DI, kaip zmoniu kopijos, tai tokie robotai bus nebent pacioje pradzioje kol technologija nebus visiskai istirta. Nezinau ar gera ideja robotus daryti kaip zmones. Ypac protingus zmones. Manau butent patarnautoju role jiems butu pati priimtiniausia(nereiktu zmonem vargti kasyklose ar sluojant gatves), o visas idejas palikime zmonems. Jei ir prireiktu DI, naujiems isradimams ar visatos supratimo klausimams, tai jis turetu buti visiskai atribotas nuo isorinio pasaulio. Sunku suvokt kokia sudetinga informacija jis gali apdoroti, juk jo neribos nei smegenu turis ar neuronu skaicius.. Jei mes suteiksime per daug galiu tokiam sutverimui gali viskas baigtis tikrai prastai.
sub 2018-01-23 09:05
Jeigu žmonija nesusinaikins iki suskilimo į du tipus, tai bus pažanga.