„HTT“ kompanijai teliko keli žingsniai iki greičiausio transporto Žemės planetoje: jei viskas pavyks, tai bus tikra 2018 metų inovacijų bomba  (1)

„Hyperloop Transportation Technologies“ (HTT) generalinis direktorius Dirk‘as Ahlborn‘as pasinaudojęs Pasaulio Ekonomikos Forumu Davose, Šveicarijoje, išdėstė naujausius planus apie pirmąjį „hyperloop“ komercinį kelią.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Tai bus išties darbingi metai. Tikimės pristatyti pirmąjį komercinį hyperloop kelią jau šiais metais“, - teigė Dirk‘as Ahlborn‘as. Ši žinia „HTT“ įmonei leidžia išsiveržti į lyderius tarp visų „Hyperloop“ sistemų vystytojų. Ahlborn‘as tikisi, kad per trejus ateinančius metus ši sistema bus visiškai prieinama plačiajai visuomenei.

Nors į detales Ahlborn‘as nesileido ir neatskleidė kur galėtų būti pastatyta pirmoji „hyperloop“ sistema, visgi pripažino, kad Azijoje ar Artimuosiuose Rytuose tokios sistemos įrengimas būtų ekonomiškai protingas žingsnis.

Jis taip pat pažymėjo, kad pirmoji keleivių kapsulė jau yra gaminama ir tai „nėra tokia kapsulės rūšis, kuri skirta tik bandymams, bet realiai galinti gabenti žmones“.

Tačiau Ahlborn‘as pripažino, kad prieš pradedant bet kokios sistemos eksploatavimą, turės būti nustatytos aiškios taisyklės. Tai yra didžiausia kliūtis, kurią turi įveikti bet kokia nauja transporto technologija.

„HTT“ yra viena iš kompanijų, kuri bando įgyvendinti dar Elon‘o Musk‘o iškeltą viziją – greitesnį sausumos transportą. Jis galėtų visiškai pasikliauti vien atsinaujinančia energija, todėl būtų geresnis pasirinkimas ne tik ekonominiu, bet ir aplinkos kokybės požiūriu.

„Hyperloop“ sistemos būtų tikras išsigelbėjimas eismo kamščiuose besikankinančioms šalims, kaip Indijai ar palei Ramiojo vandenyno pakrantę išsidėsčiusioms JAV valstijoms. Labai tikėtina, kad kelionės, kurios paprastai trunka kelias valandas, būtų sutrumpintos iki keletos minučių.

„Hyperloop“ technologijos ateitis atrodo išties svaiginanti. Ji gali kardinaliai pakeisti bet kurioje vietovėje nusitovėjusius kelionės būdus ir pasiūlyti greičiausią ir ekonomiškai naudingiausią maršrutą. Ši technologija, neabejotinai, turėtų būti viena iš esminių „mega-miestų“ dalių. Mes, jei tik „HTT“ pasiseks, jau gana greitai sužinosime, kaip atrodys ateities kelionės.

(23)
(10)
(13)

Komentarai (1)