Kodėl chameleonai keičia spalvą? Populiariausias atsakymas nėra teisingas - yra dvi priežastys, apie kurias mažai kas žino (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

AAA000 2018-02-28 11:45
visiskas briedas parasytas... "Chameleonai gali keisti savo spalvą priklausomai nuo nuotaikos. Išsigandę jieodos spalvą tamsina, o pralinksmėję – ją paryškina ir pašviesina." chameleonai saltakraujai. ir kad greiciau reaguotu - jiems reikia padidint kraujo apytaka pasikelus temperatura. jei situacija potencialiai pavojinga - jie ta ir daro. o ne to nori. o kai jiems komfortiska - jie letina organizmo procesus ir daro ta mazindami temperatura. aiskint, kad jie atseit linksmeja - idiotiska. jie tiesiog taupo savo organizma.
audriusn 2018-02-28 15:48
tai tavo briedas maziau briedas negu ju?
AAA000 2018-02-28 18:28
nekonkreciai klausi. kad kazka palygint - reikia atskaitos tasko palyginimui. jei lygint pvz su tavo briedais, tai straipsnis - genijaus pranasyste, o mano pastebejimas tik nedidele patikslinanti korekcija
zet 2018-03-01 10:32
cia ant kiek reikia buti kosmonautu, kad rasyti tokias nesamones. Cia net jei 8 metu vaikas toki rasineli parasytu, tai uz logikos klaidas 2 butu. Technologijos.lt isvis nusivaziavio. Cituoju: " Taip, chameleonai keičia spalvą – tačiau tai daro ne dėl to, kad prisitaikytų prie aplinkos. Yra ir dvi mažiau žinomos priežastys." Bet kazkodel ju spalvos keitimai yra tokie, kad tobulai prisitaiko prie aplinkos. Tai gal yra DAR DVI PAPILDOMOS priezastys!