Ar tiesa, kad jei vyrui trūksta sekso jam ima skaudėti sėklides?  ()

Sekso mitų yra tiek daug, kaip smėlio pajūryje. Vieną jų atskleidė vokiečių portalas Fem.com. Būtent: kai vyrui trūksta sekso, susikaupia per daug spermos ir jis jaučia skausmus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vyrai gali iš tiesų smarkiai kentėti, kai negauna pakankamai sekso. Daugelis moterų tai yra girdėjusios bent kartą gyvenime. Jeigu vyras negali atsiduoti savo geismui, jam prasideda įvairūs nemalonūs simptomai: nuo prislėgtumo, neramumo iki kenčiančio šuns žvilgsnio, kokiu sugeba žiūrėti liūdni basetai.

Per daug spermos?

Paprastai vyro kančios apsiriboja psichine plotme. Kai kurie vyrai dejuoja, kai ilgiau tenka pabūti be sekso (tam gali užtekti trijų dienų), ir dėl skausmingo spermos susikaupimo. Jų paaiškinimas pirmuoju momentu skamba labai įtikinamai: juk jų sėklidės nuo brendimo laikotarpio iki gilios senatvės nuolat užsiima milijonų spermatozoidų gaminimu. Jeigu jie reguliariai jų neatsikrato, tada jų sėklidės gali išsipūsti kaip oro balionai. Spaudimas pasidarys nepakeliamas.

Graži pasakaitė

Skamba įtikinamai, o kaip yra iš tikrųjų? Patyrinėjus medicininiu požiūriu, skausmingo spermos susikaupimo pavojus pasirodo esantis tik graži pasakaitė.

Tiesa, spermatozoidų skaičius per pirmąsias penkias dienas nuo ejakuliacijos padidėja, po to vėl pasiekia savo vidurkį, tačiau įsivaizduojamas rezervuaras, kuriame kaupiasi tie spermatozoidai, anaiptol nėra panašus į dirbtinį ežerą be nutekėjimo.

Skausmų nebūna

Žmogaus kūnas nėra taip sukurtas, kad beprasmiškai švaistytų vertingus resursus. Kadangi spermatozoidai ima nykti po kelių dienų, organizmas pamažu natūraliai pašalina nepanaudotą spermą. Tai vyksta vyrui visai nepastebint, jis nejunta jokio skausmo.

Raumenų spazmai

Kai kuriais atvejais sekso trūkumas iš tikrųjų gali sukelti skausmus sėklidžių zonoje. Kai vyras būna labai ilgai seksualiai susijaudinęs, bet neįvyksta ejakuliacija. Šio fenomeno, dar vadinamo jaunikio skausmais, priežastis ne spermos susikaupimas, o spermos takų srities raumenų spazmai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
Autoriai: Gražina Vasiliauskienė
(43)
(25)
(18)

Komentarai ()