Kiek laiko jums prireiktų, kad atskirtumėte lokį nuo šuns? Vienai kinų šeimai prireikė dviejų metų (Video)  ()

Kai mažame Kinijos mieste Kumminge gyvenanti Su Yun prieš dvejus metus nupirko savo šeimai šunį, ji buvo nustebusi, kiek daug naujasis augintinis ėda. „Vaisių dėžė ir du pakeliai makaronų kiekvieną dieną“, – S. Yun pasakojo Kinijos žiniasklaidai. Kaip praneša „The Independent“, vėliau paaiškėjo, kad tai – visai ne šuo, o Azijos juodasis lokys.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šeima savo klaidą pastebėjo tuomet, kai gyvūnas nenustojo augti ir pradėjo vis dažniau vaikščioti ant dviejų kojų. Didžiulio apetito priežastis – žvėriška prigimtis: gyvūnas užaugo iki 113 kg.

„Kuo labiau jis augo, tuo darėsi vis labiau panašesnis į lokį, o aš šiek tiek bijau lokių“, – įspūdžiais dalinosi S. Yun.

Šeimai nusprendus kreiptis į policiją pagalbos, gyvūnas išvežtas į Yunnano gyvulininkystės gelbėjimo centrą. Medžiagoje, užfiksuotoje specialistų, matyti, kad lokys užaugo iki beveik 1 metro ūgio. Centro darbuotojai teigia iš pradžių bijoję artintis prie gyvūno, tad prieš kelionę esą teko jį nuraminti.

Buvo nustatyta, kad tai Azijos juodasis lokys, juodojoje rinkoje kainuojantis tūkstančius svarų.

Šeima sako norėjusi įsigyti Tibeto mastifą, kol atostogavo 2016-aisiais metais.

Netikėtą situaciją sušvelnina faktas, kad tai nėra pirmoji tokia istorija – kaimyninėse vietovėse gyvenantys žmonės taip pat yra lokį palaikę naminiu gyvūnu.

Kovo mėnesį vietinė žiniasklaida taip pat pranešė apie vyrą, gyvenusį Yuannano provincijoje ir miške radusį pasiklydusį lokį, kurį esą palaikė benamiu šunimi. Tiesa, pranešama, kad jis laikė gyvūną narve.

Žinių reportažas apie lokiu užaugusį šunį

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(6)
(4)
(2)

Komentarai ()