Kai ilgis svarbu - vienas tyrimas atskleidė vieną vyriško kūno bruožą, kuris labai patinka moterims  (2)

Grožio standartai yra painus ir subjektyvus dalykas. Tai, kas patinka vieniems, kitiems gali atrodyti visai nepatrauklu. Visgi, kai kuriuos bruožus laikyti patraukliais mus išmokė pati gamta, raginanti pasirinkti sveikus partnerius. Pavyzdžiui, naujas tyrimas atskleidė, kad moterys kreipia dėmesį ir į iš pažiūros nesvarbią detalę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mokslininkai nustatė, kad vyrai ilgomis kojomis patrauklesni moterims, nes vertinami kaip stipresni ir sveikesni partneriai.

Kojos, žinoma, turi būti ne per ilgos – tik šiek tiek ilgesnės už vidutines. Išstypėliai, kaip rodo tyrimo rezultatai, jokių konkurencinių pranašumų moterų akyse neturi. Kaip moterys vertina įvairias vyrų kūno proporcijas, ištyrė Kembridžo universiteto mokslininkai.

341 amerikietės buvo paprašyta balais įvertinti kompiuterio sugeneruotus septynis skirtingų kūno proporcijų vyrų atvaizdus, rašo „Independent“. Kojų ilgis buvo matuojamas nuo klubo iki kulkšnies. Tyrimo rezultatai parodė, kad patraukliausiais moterys laiko tuos vyrus, kurių kojos yra šiek tiek ilgesnės nei vidutinės.

Mokslininkai nurodė, kad ilgos kojos paprastai sufleruoja apie tinkamą balansą tarp vyro pranašumais laikomų savybių, tokių kaip fizinė jėga ir gera socialinė bei ekonominė padėtis, ir normas atitinkančių rodiklių, paprastai siejamu su stipria imunine sistema ir gera sveikata.

Gerokai už vidutines ilgesnės arba trumpesnės kojos paprastai laikomos prastos sveikatos ženklu. Labai ilgos kojos, kaip paaiškėjo, yra siejamos su polinkiu į genetines ligas, o trumpos – su cukrinio diabeto, širdies ligų, aukšto kraujospūdžio ir demencijos pasireiškimo rizika.

Kaip savo išvadose nurodė mokslininko Williamo Skylarko vadovaujama tyrėjų grupė, vidutinės arba šiek tiek už jas ilgesnės kojos yra siejamos su aukštu socialiniu ir ekonominiu statusu, pilnaverte mityba, gebėjimu nuolat tobulėti ir fizinėmis galiomis, o tai yra teigiamai vyrą, kaip galimą partnerį, charakterizuojantys bruožai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(24)
(22)
(2)

Komentarai (2)