Visiškai netikėtas Kinijos sprendimas sukrės saulės energetikos sektorių: ruošiasi naikinti subsidijas saulės energetikai ir nepritars naujiems projektams, bet pasauliui nuo to tik geriau

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

mindaugas.vaitiekūnas 2018-07-04 19:49
Ir tuo pačiu padidins iškastinio kuro naudojimą tiems patiems saulės moduliams gaminti. O kadangi Kinija ir taip yra viena didžiausių teršėjų pasaulyje, o mes tik "bonbonkės", tai nors ir visą savo pramonę galim perkelti ant saulės energijos, bet rezultatas bus tas pats: išnyksim kaip dinozaurai! Belieka tikėtis, kad po keliasdešimt milijonų metų evoliucijos motulė Žemė užaugins geresnį produktą nei mes - žinduoliai - primatai!
daynewss 2018-07-05 09:56
Pagal CO2 taršą Kinija yra pirma pasaulyje. Tačiau mano manymu didžiausia teršėja yra JAV, kadangi didžioji dalis sukurtos taršos išskiriama kuriant vidaus rinkos prekes/paslaugas, kai tuo tarpu Kinija yra viso pasaulio fabrikas, tame tarpe ir JAV. O dabar pievos. Jei išnyksim, kaip išnyko dinozaurai, tai ko čia parintis? Reikia jaudintis dėl dalykų, kuriuos gali pakeisti ir juos keisti, o ne dėl to, kad nutiks tai, kas neišvengiama. Šiais laikais dauguma bijo senatvės->mirties ir nuo jų bėga, tačiau jos vis tiek ateis. Na, bent jau didelei daliai nelaimingųjų. Visiems gero savaitgalio.
vardasas 2018-07-05 10:32
Maziau dinozaurai technologijomis naudotusi tai ir kinai maziau gamintu.
HardAxe 2018-07-05 10:44
"nebe pritars" rašosi kartu tokiam kontekste. jei skaičiuoti CO2/žmogui turbūt laimės JAV. bet bet kuriam gyventojui geriausia, kai visos kitos šalys naudoja 100% švarią energiją, o pats jau galėtum nors ir anglį degintį - atmosfera būtų švaresnė. Taigi šita žinia yra labai labai bloga.
alchemikazAlchemikaz 2018-07-05 19:58
0,03ct tai 0,0003EUR už KWh tai čia praktiškai nemokama elektra.
vanduo4 2018-07-06 02:58
- Labai įdomi strategija: 1. panaikins subsidijas ir tuo pačiu sumažins biudžeto išlaidas; 2. Pasaulio rinkoje susiformuos produkcijos perteklius, taip numuš kainas ir kompensuosis subsidijos; 3. šviesos jėgainių plėtra bus lėtesnė, bet tvaresnė išvengiant šio sektoriaus burbulo; 4. svarbiausia - konkurentams JAV sudarys nepalankias sąlygas šviesos elementų rinkoje. : JAV elementų rinka izoliuosis nuo eksporto.
mindaugas.vaitiekūnas 2018-07-07 20:20
, tu per lengvai darai išvadas! Daugų daugiausia čia tik prielaida. Norint padaryti išvadas reikia įvertinti visus "kintamuosius". Na pvz. tu neįvertinai tokių dalykų kaip gaminio kokybė (gal ne visi pirkėjai susidomės kinietišku produktu), neįvertini patriotizmo (kitas būtinai pirks savo šalies ar savo žemyno produkciją, o ne tą, kuri už vandenyno), taip pat neįvertini transportavimo kaštų, t.y. vietiniame žemyne pagaminta produkcija gali būti pigesnė negu ta, kurią reikia perplukdyti per visą vandenyną, taip pat gali būti taikomi importo mokesčiai ir t.t.. Aš nesakau, kad tu nesi teisus šiuo savo teiginiu ("JAV elementų rinka izoliuosis nuo eksporto"), bet tai nėra išvada!
immortallt 2018-07-07 22:49
Taip, saulės moduliams pagaminti naudojama energija, kaip jinai naudojama ir kasant anglį, ją valant, transportuojant ir kraunant į krosnį. Tik skirtumas tas, kad saulės elektrinė pagamina tiek energijos, kiek reikėjo jai pagaminti, kad ir anglimi kūrenamose elektrinėse per kokius 6 mėn. ir tarnaus apie 360 mėnesių, o tada galės būt perdirbta ir nauja elektrinė bus pagaminta 3x švariau. Kinija pirma tik sumoje, bet kai Kinijos populiacija 4x didesnė nei JAV, tai natūralu. O per gyventoją Kinijoje tarša mažesnė nei JAV. Ko čia jaudintis, tai pasiimk peilį ir papjaustyk venas išilgai. Gi nieko nepakeisi. O kokia nauda pačiam deginti anglį, jei iš fotovoltonikos ir vėjo + akumuliatorių gausi pigiau elektrą nei iš anglių? Problema dabar yra ta, kad yra infrastruktūra, kuri jau atsipirko ir dar gali tarnauti. Visi ją nori toliau naudoti, nes nereikės pinigų ieškoti. Bet jei reiktų iškastinio kuro elektrinėms grąžinti visas subsidijas per 10m. arba užsidaryti šiandien - beveik visos užsidarytų šiandien, nes nesugeba atidirbti investuotų pinigų. Kaip visada, vanduo, tavo išvados biški prasilenkia su logika. Jei naikini subsidijas, perteklius kaip tik mažėja. Bet turbūt ne subsidijas turi omeny, o valstybinius Kinijos projektus. Tokiu atveju taip, susiformuos kiek didesnė pasiūla, bet Indijos planai kitąmet fotovoltonikai grandioziniai ir didelio pertekliaus nebus. Paspartins kitos šalys savo planus susiklosčius tokiai situacijai. Vat dėl tvarumo, tai sutinku 100%. Konkurentams JAV kaip buvo dzin, taip ir bus. Pakels muitą ir tiek. JAV ir taip beveik neeksportuoja pačių elementų. Taip kad niekas nepasikeis. O šiaip įdomesnis klausimas, kas paskatino kinus keisti politiką? Gali būti, kad nebespėja integruoti modulių į tinklą ir stovi daug neprijungtų. Kitas variantas - dėl decentralizuotų tinklų - sudėtinga subalansuoti.