Žmonių mulkinimas? Lietuvos sveikatos mokslų universitetą „puošianti“ iškaba ir kaip iš lengvatikių vien Lietuvoje kasmet išviliojami milijonai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Nukainotas 2018-06-26 14:04
Rimtai, kodėl gydytojai išrašinėja homeopatinius vaistus? Gal kai kurie homeopatiniai yra veiksimingi, o kai kurie ne?
vaidas.neverauskas 2018-06-26 14:44
Viskas ganėtinai paprasta. Gydytojus galima skelti į 2 grupes. Vieni nuoširdžiai tiki, kad homeopatija veikia - tokius reikia išryškinti ir bėgti nuo jų kuo toliau. Gerai, kad tokių mažuma. Antri mato, kad pacientas serga hipochondrija ir/arba piniginės nutukimu ir ligą gydo placebo/finansinio kraujo nuleidimo efektu. Arba nuo savo galvos nusimetinėja buką pacientą, kuris aiškiai reikalauja recepto, nors niekuo neserga arba serga tuo, nuo ko geriausiai gydo laikas.
Atk 2018-06-26 16:16
Daugelis vaistu nieko negydo, arba kenkia. Gydytis reikia pozytyviu mastymu, kitaip liga pereidines ish vienos formos i kita. Ir liga sustabdo zhmogu nuo sielos degradavimo ir dazhnai gydant gali kenkti sielai jei zhmogus nekeicia savo pozhiurio i gyvenima.
AAA000 2018-06-27 02:03
tokie pacientai turi savo medicinini apibrezima - psichiniai ligoniai. ir juos turi gydyt specialistai. o ne kazkokie placebiniai vaistai. medicinese anketose turetu but grafos pvz apie religinguma, alkoholizma, vegetarizma, rukyma, narkotines medziagas, persivalgyma, losimo manija ir pan. ir visi turintys teigiamus simptomus turetu pereit psichologu konsultacijas. nes jei iprastas gydytojas israsineja placebo - cia yra hipokrato priesaikos lauzymas. o varinet visus - irgi neiseitis.
Monochamus 2018-06-27 02:26
Daug ką galima tobulinti. Gal tu netyčia turi atliekamų milijonų Lietuvos sveikatos apsaugai, žinai iš kur parauti dar krūvą aukšto lygio psichologų kurie užsiiminėtų su hipochondrikėm bobutėm? Ne? Tai grįžtam į realybę.
AAA000 2018-06-27 02:41
o tau tipo geriau, kai tos bobutes savo pinigus visokiems telefoniniams sukciams atidavineja? pinigu jos turi - neproblema susimoket uz tinkama gydyma ar papildoma prieziura. jei jas vers ta iteisinta padazyta cukru gert - tai ir yra legalus apgaudinejimas nieko nedarant. as manau nusipelno specialistu. nes dabar ne tu specialistu kur reikia kabinetus apgule pagalbos iesko cia ne finansine problema, o butent logistine ir valdzios istatymine. ir kalti tik valdzia. o ne specialistu trukumas, kaip tu cia bandai pripiest...
Atk 2018-06-27 06:31
Kalta ne valdzhia, o kiekvienas zhmogus. Egoizmui zhmogaus labai patogu kalte suversti ant kazhko kito.
kernel_panikuoja 2018-06-27 08:19
Dar reiketu itraukti tuos, kurie sedi forume ir trolina zmones kone 24/7, nemanai?
sub 2018-06-27 08:52
Troll24/7 pereina prie medicinos, ką baigei, kad pusę pensininkų nurašai ant psichinių ligonių. Mano poliklinikoj situacija tokia: ateina koks neadekvatus žmogus ir reikalauja kažkokių vaistų, ir jei neišpildai jo noro, tai jis tiesiu taikymu rašyti skundą ant med.darbuotojo. Iš tų senolių, užgulusių poliklinikos kabinetus nuo pat ryto, koks ketvirtadalis yra va tokio naglumo.
Monochamus 2018-06-27 09:11
Lengva pasakyti "pats kaltas, nesidomi ką geri". Homeopatija juk kitam lygyje, nei visokie kiti šarlatanizmai: tą vandenį ir cukrų pardavinėja vaistinėse tarp vaistų, išrašo gydytojai kaip vaistus ir net farmacijos fakultetas užsima tokių "vaistų" gamyba. Tai kodėl dabar netikėti, kad čia iš tiesų vaistai? juk kiekivenas žmogus negali išmanyti visų sričių, daug žmonių pasitiki specialistais. Čia tas pats, lyg pardavinėti suklastotą juvelyriką, neveikiančius smartfonus ir pan. Turėtų įsikišti vartotojų teisės.
Pjovėjas 2018-06-27 10:34
labai norėčiau pažiūrėti, kaip gydytum pvz., trūkusį apendicitą, arba plaučių uždegimą pozityviu mąstymu Dar girdėjau ankstesniais laikais labai nuo raupų padėdavo pozityvus mąstymas, kol neatėjo banalūs skiepai ir sutvarkė viską Pavyzdžių daugybė
Atk 2018-06-27 11:32
Pozityvus mastymas gali per kelias dienas pashalanti net vezhi. Bet tam reikia lbai stipriai pakeist pozhiuri i gyvenima. Neshvarus oras ir kiti veiksniai gali apsunkinti ishgijima. Isikishti medicina galima, jei zhmogus pakeite pozhiuri i gyvenima, bet liga dar labai stipri, o jis negali taip graitai dvasishkai vystytis. Nes dazhniausiai ligos neateina ne ish to, ne ish shio. Liga yra dazhnai bausme nuo gamtos, kad zhmogus neteisingai gyvena. Ir reikia permastyti savo gyvenima visu pirma, pozytiviau i ji zhiureti, shalinti, pretenzijas, teisimus, nepasitenkinimus, teisinti kitus, kad kiti negali kitaip daryti, nemoka ir nera ko ant ju pykti.
AAA000 2018-06-27 11:38
as apie tai ir sneku. problema yra grynai logistine-valdzios. nes tipo "nemokamas gydymas". sprest reikia ivedant koki nors "nemokamu paslaugu" krepseli ar limita individualiam asmeniui. isnaudos limita ir jei nores toliau naglet - tures moket uz paslaugas. ir eiles dings ir gydysis pagal poreiki ir algos medikams pakils iki normaliu. susireguliuos visa rinka savaime. kad sprest logistines problemas nebutina medicinos mokslus baigt. vat kol "medicina baige" uzsiima logistika - tai sudas ir gaunasi... sita problema visuotine, o ne isskirtinai tik pas medikus. ji egzistuoja ir transporte, ir pas valdininkus, ir versle ir daug kur. visur kur yra arba monopolis arba "nemokamas resursas" (kitaip - tiesiog dirbtinai dotuojamas).
Monochamus 2018-06-27 12:18
Kažkaip visokiais pazityviais mąstymais žmonės kliovėsi beveik visą savo žmonijos, kaip rūšies egzistavimo laiką (~100 000 metų), išskyrus paskutinius ~150 metų. Ir būtent tie paskutiniai metai, kada pradėjo kliautis mokslu, o ne tikėjimu, iš tiesų realiai pradėjo gydyti ligas. Daugelis anksčiau mirtinų ligų tapo lengvai pagydomom, kūdikių mirtingumas nuo >50% tapo jau apskritai beveik vienetiniais atvejais, gyvenimo trukmės vidurkis išaugo. Tačiau, kažkodėl atsiranda vis tiek su akmens amžiaus mentalitetu žmonių, kurie besinaudodami ta pačia mokslo pažanga, skiedžia, kad... nieko ten negydo tas mokslas. Žmogau, jei tu būtum teisus (susilaikysiu nuo diskusijų apie "veikimo principo" pagrįstumą), tai jau seniausiai ta tavo "pozityvaus mąstymo" nauda būtų pastebėta ir išvystyta. Žmonija nėra tokia akla, kaip tu, mato kas vyksta aplinkui ir kas iš tiesų padeda, o kas ne.
Pjovėjas 2018-06-27 12:36
Šneka, tas vienas iš maždaug 7 mlrd, kuris sėdi patogiam fotelyje, seniai pamiršęs bado baimę, be problemų išvengęs mirties būdamas kūdikis, nenumiręs nuo niolikos gripo komplikacijų (čia nesakau konkretaus atvejo, tai tik viena iš puokštės ligų), rachito neišsukiotais pirštais, geru regėjimu 9arba geru dėl akinių/lęšių), neskaudančiais ir greičiausiai vis dar visais savo dantimis... Sąrašą galima tęsti ir tęsti... Ir visa tai dėl to maties mokslo ir mokslinės medicinos, kurios poveikį jis aklai leidžia žemiau "pozityvaus mąstymo visagališkumo" kartelės.
HardAxe 2018-06-27 13:13
pozityvus mąstymas viską gydo. T.y. sergant depresija sveikti daug sunkiau Bet aš norėčiau pažiūrėti kaip ponas pozityvu išspręs gana elementarią ligą - tegu nustoja lankyti mokslų išpuikintą dantistą
Kirtiklis 2018-06-27 16:06
O pozityvus mąstymas gali sutvarkyti tavo rašybos klaidas?
Atk 2018-06-27 21:22
Žmonės iš viso niekada dar negyveno pozityviai mąstydami! "Žmogau, jei tu būtum teisus (susilaikysiu nuo diskusijų apie "veikimo principo" pagrįstumą), tai jau seniausiai ta tavo "pozityvaus mąstymo" nauda būtų pastebėta ir išvystyta. Žmonija nėra tokia akla, kaip tu, mato kas vyksta aplinkui ir kas iš tiesų padeda, o kas ne." Bėda ta, kad pozityviai iš tirkro mąstyti yra ne taip paprasta, kaip atrodo, tai didelis vidinis darbas su savo silpnumais! Ir egoizmui labai nepatogus darbas, paprasčiau egoizmui suversti kaltę ant kažko kito, kad jis viską teisingai daro, o ligos ateina nuo to, kad daktaras laiku kažko nepadrė ar dar kažkas kažko nepasakė, visada yra ką apkaltinti! O tai ir yra silpnumas žmogaus.
Monochamus 2018-06-28 07:02
tarp vitamino C turinčio maisto (citrinų, raugintų kopūstų) ir skorbuto (ne)sirgimo. Ir pradėjo į laivus imti statines raugintų kopūstų ir taip skorbuto problema buvo išspręsta. O bandyta buvo ir maldos ir visokie magiški burtai ir daug visko, bet ryšį atrado tik tarp kai kurio maisto. To ryšio žmonėms užteko, kad imtų labiau gilintis ir tyrinėti maistą, o ne maldas ar pozityvius mąstymus. Taip pat ir dezinfekavimo naudą pastebėjo anksčiau, nei sužinojo kas tie mikrobai. O visokia liaudiška šamaninė padrika "medicina" buvo gaji nuo pat žmonių atsiradimo. (deja, neišnykusi ir dabar ) Tai, kas tikrai veiksmingai, iš tų šamanų ir žiniuonių jau perėmė normali medicina, o visokios maldos kaip gydymas neįsitvirtino, nors ir būdavo ir dar yra daug visokių šarlatanų, kurie ligų atsiradimo priežastis ir jų gyvymą siedavo su kitais dalykais, pavyzdžiui dievo bausmės, bloga karma ir t.t. Tiesiog aiškios koreliacijos tarp maldų taip ir nepastebėjo ir nepastebi niekas, ką galima išgirsti kaip "įrodymus" tai tik subjektyvius asmeninius "liūdijimus". Bet tai toli gražu nėra rimtas įrodymas.