Tiesa tai ar mitas, kad seksas gali sukelti širdies smūgį? Ar vyrai tikrai galvoja apie seksą kas 7 sekundes?  (6)

Seksas yra normali gyvenimo dalis ir juo reikia mėgautis. Visgi, kartais apie seksą kalbama ne iš gerosios pusės. Pavyzdžiui, ar esate girdėję istorijų apie sekso sukeltus širdies smūgius?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Seksas, kaip ir bet kokia kita fizinė veikla, gali sukelti širdies smūgį, tačiau tik tuomet, kai širdies sveikata ir taip jau yra labai prasta. Kitaip sakant, seksas gali būti tik paskutinis lašas jūroje. Kodėl? O todėl, kad sekso metu žmonės per daug nepersidirba.

Anksčiau dažnai buvo sakoma, kad seksas sudegina daugybę kalorijų, padeda mesti svorį ir deginti riebalus. Tačiau iš tiesų lipdami laiptais į trečią aukštą jūs su savo kūnu nuveikiate daugiau nei sekso metu. Taigi, kalorijų sudeginate nedaug, o infarkto tikimybė yra minimali. Skaičiuojama, kad tikimybė patirti infarktą sekso metu yra viena iš milijono - jei esate jaunas ir sveikas - dar mažesnė.

Dar daugiau - seksas stiprina širdį. Sekso metu išsiskiriantys hormonai, naikinamas stresas ir šiokia tokia mankšta gerina širdies sveikatą. Įdomu tai, kad vyrai patiria daugiau sekso privalumų širdžiai nei moterys, tačiau taip yra todėl, kad vyrai apskritai dažniau serga širdies ligomis. Tyrimai rodo, kad tie vyrai, kurie per savaitę bent du kartus užsiima seksu, sumažina širdies ligų riziką perpus.

Seksas turi ir visą eilę kitų privalumų sveikatai - nuo vėžio rizikos sumažinimo, iki geresnės atminties. Tačiau gydytojai pastebi, kad vien sekso nepakanka. Tie vyrai, kurie serga diabetu ir rūko vis tiek yra labiau linkę susirgti širdies ligomis, nepriklausomai nuo to, kaip dažnai jie užsiima seksu.

Beje, širdies smūgio mitas nėra vienintelė dažnai kartojama nesąmonė apie seksą. Pamenate dažnai kartotą teiginį, kad vidutinis vyras apie seksą pagalvoja kas 7 sekundes? Tai reikštų, kad vyrai apie seksą galvoja 8000 kartų per dieną. Tačiau realus skaičius tėra 19. Palyginimui, vyrai apie maistą pagalvoja 18 kartų, o apie miegą - 11. Moterys apie seksą galvoja dar mažiau - vos 10 kartų per dieną.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(13)
(1)
(12)

Komentarai (6)