Mokslininkai statistinio žmogaus gyvenime nustatė laimingiausią ir nelaimingiausią dienos akimirką: ar sutampa su jūsų pojūčiais?  ()

Ne vienas iš mūsų, pažiūrėję į savo dieną, tikrai ne visada galėtume pasakyti, kuri akimirka buvo geriausia ar blogiausia.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau mokslininkai, atlikę tyrimą Jungtinėje Karalystėje, šį klausimą išsprendė profesionaliai.

Mokslininkai nustatė, kad laimingiausia akimirka yra tada, kai asmuo po darbo grįžta namo, o nelaimingiausia – akimirka, kai neišgirstama žadintuvo ir pramiegama, rašo independent.co.uk.

Tyrėjai, vertinantys, kaip kinta dirbančiųjų nuotaikos per dieną, išsiaiškino, kad kasdien asmuo patiria maždaug 8 laimingas ir 5 prastas akimirkas. Dirbantieji pasijunta itin gerai tuomet, kai pabunda po puikaus miego, yra gerai įvertinami vadovų, ir sulaukia komplimento iš kolegų arba klientų. Tuo tarpu „prastų akimirkų“ sąraše – ilgi ir sunkūs susitikimai, persivalgymas ir savigrauža dėl to bei strigimas kamščiuose grįžtant iš darbo.

Apklausę 2 tūkstančius darbuotojų tyrėjai nustatė, jog laimingiausias asmuo jaučiasi grįžęs iš darbo – įėjęs pro duris į namus, nusispyręs batus ir nusivilkęs darbinius rūbus. Vaiko apkabinimas, įsitaisymas prieš televizorių vakare taip pat laikomi itin daug laimės teikiančiais momentais.

Tuo tarpiu blogą emociją daugeliui atneša per didelis darbo krūvis, klientų skundai bei pramiegojimas.

Tyrimo metu taip pat nustatyta, jog darbuotojo savijautai daug įtakos turi ir maistas, kurį jis vartoja. Septyni iš dešimties darbuotojų yra geresnės nuotaikos, jei valgo sveikesnį maistą. Daugiau nei pusė apklaustųjų taip pat patvirtino, kad jei jie suvartoja per daug maisto arba itin mėgaujasi nesveiku maistu, tai vėliau, po kelių valandų taip pat jaučiasi nelabai laimingi. 25 procentai apklaustųjų yra įsitikinę, kad praėjus pusvalandžiui nuo užkandžiavimo vaisiais jie bus geresnės nuotaikos nei tuomet, jei būtų valgę šokoladą ar traškučius. Nepaisant to, net 4 iš dešimties apklaustųjų pajutę alkio jausmą vis vien pirmiausiai sieks šokolado ar kito skanėsto net žinodami, jog tai neigiamai paveiks jų nuotaiką.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(5)
(10)
(-5)

Komentarai ()