Rašytojo plunksnos verta byla - kaip vyras surežisavo netikrą savo paties žmogžudystę  (3)

Palm Beach Gardens yra nedidelis miestelis Floridoje, JAV. Jis pasižymi ramybe ir gana didele pagyvenusių žmonių populiacija. Tai tarsi didelis golfo klubas, kuriame, beje, šis žaidimas yra populiarus. Žmogžudysčių skaičius šiame nei 50 tūstančių gyventojų neturinčiame mieste retai kada perkopia ir 1 per metus. Todėl Alano J. Abrahamsono, 71 metų vyro, mirtis sukėlė daug diskusijų ir baimių. Tačiau paaiškėjo, kad istorija nėra paprasta žmogžudystė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Alanas Abrahamsonas buvo aktyvus 71 metų vyras. Sausį jis aktyviai vaikščiojo po apylinkes ir dažnai susitikdavo su draugais. Visiems gyrėsi, kad nori numesti svorio, kurį priaugo keliaudamas kruiziniu laivu su žmona Linda. Pora gyveno prabangiame 900 tūkstančių dolerių vertinamame name, Abrahamsonas mėgo žaisti golfą ir lankytis vietos kavinėse. Tai, panašu, jis ir ketino nuveikti sausio 25 dieną, kai anksti ryte išsiruošė į miestelį. Tačiau 6:30 jis buvo rastas negyvas su šautine žaizda krūtinėje.

Alanas Abrahamsonas buvo pasiturintis žmogus, tačiau priešų neturėjo. Jo kišenėse buvo surastas telefonas, piniginė, o štai laikrodžio ant riešo ir grynųjų pinigų jis neturėjo. Tai buvo gana keista, nes laikrodį jis nešiojo visada, o pinigų spaustuke visada buvo keli šimtai dolerių. Paskutinį kartą Abrahamsonas buvo užfiksuotas stebėjimo kamerų, kurių įrašuose buvo matyti, kad jis kažką nešasi, tačiau prie kūno nieko surasta nebuvo. Vadinasi, užpuolikai vyrą apiplėšė? Tokia versija ir buvo keliama, nors žmona neturėjo nei menkiausio supratimo, ką vyras galėjo neštis po pažastimi.

Jau po savaitės policija paskelbė apie 3000 dolerių atlygį tiems, kurie turės nors kokios informacijos. Vietiniai pažinojo labai socialų Abrahamsoną ir teigė, kad jis buvo laimingas ir tikrai niekam negalėjo užkliūti. Tiesa, turėjo vieną sūnų iš praeitų santykių, su kuriuo nebendravo. Tačiau policija apklausė visus jo biologinius vaikus ir siūlo galo nesurado. Taip pat nepavyko surasti ginklo, tūtelės, grumtynių pėdsakų. Žaizda buvo tokia, lyg šauta būtų iš labai arti, tačiau jokių įrodymų surasti nepavyko net išieškojus lietaus kanalizacija ir griovius. Galiausiai tiesa ėmė aiškėti, kai žmona Linda atrakino savo vyro telefoną.

Paaiškėjo, kad vyras neseniai už 55 dolerius buvo įsigijęs meteorologinį balioną. Telefonas taip pat išdavė, kad prieš porą dienų Abrahamsonas rytinių pasivaikščiojimų link „Starbucks“ metu užsuko ir į kitą parduotuvę, kurioje įsigijo helio balioną. Abrahamsonas domėjosi orais, tačiau jo pažįstami neturėjo nei menkiausio supratimo, kam jam balionas ir helis. Keista buvo ir tai, kad maždaug 4 minučių atstumą nuo paskutinės vietos, kur buvo nufilmuotas, iki vietos, kurioje buvo nušautas Abrahamsonas žingsniavo maždaug pusvalandį. Detektyvams teliko sujungti taškus.

Vienas iš detektyvų pateikė savižudybės versiją. Tokia netikra žmogžudystė buvo bandyta dukart prieš tai, bet bu kartus nesėkmingai. Vietovė, kurioje buvo rastas kūnas, buvo vėl apieškota ieškant kitokių įkalčių ir jie buvo surasti - nedidelis pluoštas kanceliarinių gumelių dabar buvo siejamas su Abrahamsono planu. Policija susisiekė su vietiniu oro uostu ir paklausė, as kas matė meteorologinį balioną sausio 25 dieną. Niekas nieko nematė, tačiau interneto paieškų istorija dabar įgavo kitą atspalvį.

Alanas Abrahamsonas pirmą kartą „Kaip nusižudyti“ ieškojo dar 2009 metais. Po to, 2012 metais, jis į interneto paieškos langelį jau vedė „Savižudybė, gyvybės draudimas“, tada 2016 - „Neišaiškinama savižudybė“. 2017 metais vyras jau domėjosi kaip nusišauti, kad ginklas nebūtų rastas, skaitė apie duslintuvus, šūvius į galvą ir širdį.

Taigi, Abrahamsonas nusišovė. Tai išduoda ir kraujo brūkšnys, einantis nuo žaizdos į viršų. Prie baliono pririštas ginklas pakilo ir tikriausiai nukrito į Atlanto vandenyną. Ir niekas nežino, kodėl. Jis visada atrodė laimingas, keliavo, mėgo kruizus ir žaisti golfą. Tačiau dar nuo 2009 metų jis galvojo apie savižudybę ir dabar golfo aikštyno darbuotojai vandenyje žvalgysis ne tik kamuoliukų, bet ir tuščio helio baliono. O pati Šerloko Holmso verta byla jau uždaryta.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(14)
(5)
(9)

Komentarai (3)