Policijos rankose išskirtiniai lazeriniai greičio matuokliai, kokių Lietuvoje dar nebuvo: visus pažeidimus matys 2 km atstumu, o pažeidėjo net nestabdys

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

evaldosia 2018-01-18 21:47
įtariu šio prietaiso atstumų matavimo lazeris gana galingas.neduok dieve policininko ranga sudrebės ir lazeris apakins vairuotoja.nebent programinė įranga pati pasirenka ir nukreipia lazerį į numerius.
Shinigami 2018-01-18 22:49
Per daug fantastinių filmų prisižiūrėjai
mobilunkas 2018-01-18 23:15
buvau gaves is nezymeto caddy infrarediniu lazeriu i aki pro sali vaziuodamas su auto- ta pat diena po keliu valandu atsirado neisnykstantis saules zuikuti idealiai apvalios formos, sekancia diena pradejo maust akies pavirsiu, poto kai ziuri atrode kad akies centre atsirado didelis tamsus ratilas, ypac bjauru budavo kai mirksi- labai trukdydavo tas seselis, bet jei nemirksi tai nelabai matydavos, bet kiek tu isbusi nemirksejes. kuris isnyko tik po metu. Sunku pasakyt kokiu atstumu gavau i aki, gali but kad ir is keliu metru, nes buvau pasukes galva i ta aparata. Nors jau praejo apie 3 metus, bet daznai pradejus mirkset dar galima iziuret nerysku ratila aky, bet jau nebetrukdo visai. Ir to ratilo dydis buvo jei nueini pas okulista tai ratas didesnis nei akiu tikrinimo lentele vos ne 2 kartus. Dabar ziurint ta akimi vaizdas ne toks ryskus, bet gal cia nuo trumparegystes, negaleciau teigt kad nuo lazerio. Bet jei taip daznai i aki gautum lazeriu tai prietemoj negaletum vazinet, nes tas saules zuikutis ziauriai ryskus pradzioj buvo, o kai sumirski tai isvis atrode kad i saule katik paziurejai kiekvieno mirktelejimo metu. Taip kad greicio matavimo lazeriai yra labai pavojingi
Xdmin 2018-01-19 09:56
Manau kad tu kazka kito gavai, jei jie butu pavojingi, ju nenaudotu. I lektuvus draudziama sviest su lazeriuku, nes yra 0.0.1% tikimybe apakinti pilota, svieciant is apacios. Jei tie radarai is tikro akintu, tai ne vienas jau butu apakes ir taranaves tuos policininkus.
Ar_as? 2018-01-19 10:15
Čia gali būti chemtreilų poveikis tau...
Shinigami 2018-01-19 10:23
Aš taip pat galvojų, kad čia kažkas negerai jo pasakojime. Per visa pasaulį yra tūkstančiai ar net šimtai tūkstančių tokių prietaisų, bet kad jie žalotų nesu girdėjęs. Pats dirbau su lazerinių skenerių kuris skenuoja aplinką 500 m atstumu aplink save 360 laipsnių kampu. Ir tokie skeneriai pastoviai naudojami statybų darbuose, bet taip pat nesu girdėjęs kad jis sužalotu, nors padaro milijonus matavimų. Greičio matuoklis lazerį siunčia tik viena linija į viena maža tašką. Mašinos plotis keli kvadratinei metrai, akies kvadratinis centimetras, kokia tikimybė pataikyti į akį? Bei nuo mašinos stiklo gali prietaisas neveikti todėl turėtu taikyti į kapota? Pažiūrėti į prietaisą ne užtenka, reikia kad pats prietaisas siustu spindulį tiesiai į akį. Čia jau reikia, labai labai daug sutapimų. Ir vis tiek abejoju, kad jis gali pažeisti sveiką akį.
HDi 2018-01-19 13:37
Kadžiai ir visi stacionarūs matuokliai Lietuvoje yra radiolokaciniai o ne lazeriniai. Ankščiau keli lazeriniai stacionarūs matuokliai stovėjo, bet vėliau išmontavo juos dėl kažko. Matyt nepasiteisino mūsų klimatui ir orams.
mindaugas.vaitiekūnas 2018-01-19 15:39
Na mano mamos draugei irgi radaro "blicas" paveikė akį. Sakė iš karto tik suskaudo, vėliau tas skausmas nepraėjo, tai kreipėsi į daktarus: diagnozė - akies vėžys. Žinoma mano nuomonė kiek kitokia: "blicas" ne sukėlė vėžį, o tik jį "pažadino", t.y. veikiausiai akis jau seniai buvo nesveika. Aš apskritai nelabai suprantu tų raudonų "blicų": argi reikia juos daryti tokius ryškius - juk tas mirksiukas tik informuoja vairuotoją, kad jį "prigavo" (mano žiniomis). Konkrečiai atveju, tai net sunku ir ką komentuoti. Čia gali būti ir paties akys per jautrios, arba gali būti ir įrangos gedimas, arba tiesiog nelemtas sutapimas, kaip koks vandens lašelis ar nekokybiškas lęšis (lęšio netolygumas) sukoncentruoti didesnį šviesos srautą į akies tinklainę. Kaip suprantu buvo pažeista tik viena akis, tai problemos reikėtų ieškoti ne techninėse įrenginio specifikacijose, o kitose aplinkybėse. Beje ar kreipeisi į kažkokias institucijas, ar tik į akių daktarą?
mobilunkas 2018-01-19 15:43
sutinku kad egzistuoja tikimybe kad pravaziavus caddy ar jo nedavaziavus kazkas kitas su nematomu lazeriu man i aki pataike. as tai lazerio spindulio juk nemaciau. Siuos du dalykus as tik kita diena surisau, as net nezinojau kad taip lazeris aki pridegina. Paprastai kai vaziuoji pro greicio matuokli i ji perdaug neziuri, bet ten buvo tokia juokinga situacija kad caddy uzstate zvejo automobilis ir visos masinos letai pro sali vaziavo, nes kitaip neisejo, tai man buvo juokinga ziuret i greicio virsijimo matavima, tai beveik zvengdamas ziurejau i ta caddy ir matyt gavau is mazo atstumo lazeriu. Siaip juk aplinkoj nera tiek daug lazeriu kad netycia gautum juo i aki. Namuose su lazeriais irgi nezaidziu. I ka kreipsies jei esi vienintelis kuriam greicio matuoklio lazeris aki pradegino, gi nieks tuo netikes. Svarbu kad po metu atsistate akis, kad to nebejauciu ir tai gerai, nes siaip tai lazerio poveikis akims kaip ir negriztamas yra. Akys mano nejautrios. Siaip tik butu idomu suzinot kokio skersmens lazerio spindulys atskrenda, kad akyje susidaro tokio dydzio deme, butu galima isskaiciuot kampinius demes matmenis zinant akiu tikrinimo lenteles auksti ir atstuma, kuriuo priklauso i ta lentele ziuret
mindaugas.vaitiekūnas 2018-01-19 16:42
+1 apako**
ArturasArturas 2018-01-19 19:35
teko ir man gyvai matyti ta lazeri, kaune raudonas caddy toki turi, tai pravaziuojant matosi kad zalia ar raudona (dabar nepamenu) lazerio sviesa skanuoja perimetra. Kad jis butu labai ryskus, nepasakyciau, gan sunku buvo iziureti, pamaciau tik todel, kad pro sali vaziavau letai. Gal jis skirtas labiau ne greicio matavimui, o kameros fokusui, jei lazeriniu matuokliu LT policija neturi.
mobilunkas 2018-01-19 21:56
na as pro raudona caddy ir vaziavau, na jie tokie daugiau vysniniai nei kad raudoni. Diena buvo sauleta, gal delto ir nemaciau jokio skanavimo, na jei buciau zinojes gal kazka ir buciau pamates. Kai ziuri tiesiai i lazeri tai jis tinklaines centra isdegina ir jauciasi turbut delto smarkiai, , jei ziuretum i sona, (na neziuretum i aparata),na isdegintu kazkur tinklaine sone, gal net neatkreiptum demesio kad kazkur regejimo sone tamsus ratas atsirado, bet kai centre tai labai matesi. Na ir ka tu laimesi pasiskundes kazkam? sakys kad gal pats lazeriu zaidei issideginai, gal dvd roman ziurejai, na versiju prigalvot galima gausybe, kaip irodysi savo tiesa?
HDi 2018-01-19 23:56
Gyvename pakankamai atviroje valstybėje kur vienaip ar kitaip skaidrėjam tad visa lietuvos policijos greičio matavimo įranga yra viešai prieinama ir net atnaujinta neseniai, ir jos specifikaciją galima rasti pagal nurodytus modelius. http://lkpt.policija.lrv.lt/lt/naudingi ... prietaisai
bahuriux 2018-01-21 19:57
Su tais "saugiais" lazeriais gali būti toks fokusas, jis spinduliuoja nekoncentruotą spindulį kuris nedaro žalos niekam, bet jei žmogus nešioja akinius ar linzes su daug pliusinių dioptrijų tai pilnai įmanoma, kad spindulys koncentruosis ir išdegins tinklainę, bet čia irgi turi būti nemažai sutapimų. Tokios tikimybės aš neatmesčiau kiap neįmanomos.
HardAxe 2018-01-22 12:01
tas blicas veikia kaip fotiko blicas. Jis raudonas būtent tam, kad mažiau akintų - raudona spalva mažiausiai akina tamsoje.
HDi 2018-01-22 16:35
Visi greičio matavimo lazeriai yra Class 1 saugumo lygio, kas reiškia kad į juos gali žiūrėti tiesiai savaitę plika akimi, ir greičiausiai Tau nieko nenutiks, o ten kad pataikys Tau vieną impulsą nesiekiantį nė pusės sekundės, kurio dar dalį prasklaidys automobilio stiklas tai net sufokusavus per akinius/linzes žala JEI IR ĮMANOMA tai nepastebima ir niekaip neišmatuojama. P.S. dirbu su lazeriais