Policijos rankose išskirtiniai lazeriniai greičio matuokliai, kokių Lietuvoje dar nebuvo: visus pažeidimus matys 2 km atstumu, o pažeidėjo net nestabdys  (16)

Lietuvos pareigūnų rankose – nauja įranga, nuo kurios negalės pasislėpti ir akyliausi vairuotojai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kompanija „Eurosec“ pranešė perdavusi Lietuvos policijai pirmuosius pažangius nešiojamuosius lazerinius greičio matavimo prietaisus „Laser Cam 4“. 

Įsigijusi šiuos prietaisus Lietuva tapo antrąja Baltijos regiono šalimi, kuri naudojasi „Laser Cam 4“ prietaisais. 

Estijos policija juos naudoja dar nuo 2014 metų, Latvijos policija greitu metu taip pat planuoja įsigyti šių prietaisų. Šiuo metu Estijoje naudojama daugiau nei 30 „Laser Cam 4“ greičio matuoklių ir kasmet šis skaičius auga.

„Mato“ daugiau nei 2 km

„Laser Cam 4“ yra JAV gamintojo „Kustom Signals“ ketvirtos kartos rankinis lazerinis greičio matavimo prietaisas su integruota vaizdo kamera. 

Gamintojo teigimu, prietaisas pasižymi išskirtine galimybe matuoti greitį netgi didesniu nei 2 km. atstumu.

Taip pareigūnai galės pamatuoti greitį gerokai anksčiau, nei greitį viršijantis vairuotojas spės pamatyti patruliuojantį ekipažą.

Naujieji matuokliai gali vaizdą priartinti, be to, turi tokias funkcijas kaip lietimui jautrus ekranas, vaizdo ir nuotraukų įrašymas, automatinis ir rankinis darbo režimai, momentinis įkalčių atvaizdavimas ekrane, įrašų istorija ir t.t. 

Dėl labai didelio greičio fiksavimo nuotolio užfiksuojamas greitis bei judėjimo atstumas, kai vairuotojas dar negali pastebėti policijos pareigūnų. 

„Laser Cam 4“ suteikia neginčijamų vaizdo įrodymų ne tik apie užfiksuotus greičio pažeidimus, bet ir kitus pažeidimus, tokiu kaip saugos diržo nesegėjimas, mobiliojo telefono naudojimas ar kita.

Pirmiausia stebės Šiaulių vairuotojus

Gamintojo teigimu, su tokiu prietaisu dirbantiems pareigūnams nebus būtina sustabdyti pažeidėjo.  Kadangi vaizdo įrašuose užfiksuojamas tiek greitis, tiek automobilio valstybinis numeris, KET pažeidę vairuotojai baudas gali gauti vėliau.

Tai turėtų padidinti policijos darbo efektyvumą ir sutaupyti laiko. Be to, tai turėtų skatinti vairuotojus neviršyti greičio, nes net pravažiavę pro pareigūnus nestabdomi jie negalės būti tikri, ar viršijimas buvo užfiksuotas.

Gamintojo atstovų teigimu, įkalčių kokybė pašalina nereikalingus ginčus su pareigūnais ir teismuose, be to, pašalinta korupcijos galimybė, nes joks įrašas negali būti pašalintas nei iš prietaiso, nei iš programinės įrangos.

Naujuoju lazeriniu radaru „Laser Cam 4“ pirmieji Lietuvoje pradės naudotis Lietuvos kelių policijos tarnybos bei Šiaulių apskrities vyriausiojo komisariato pareigūnai. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(54)
(13)
(41)

Komentarai (16)