Kuriozinė, bet pamokanti situacija, kokių dalykų gali nutikti su išmaniosiomis policijos kameromis: keturios baudos iš eilės už tą patį pažeidimą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2017-10-19 12:18
Čia ne kuriozinė situacija, o kuriozinė antraštė. Nes baudos yra ne už ta patį pažeidimą, o už tokį patį pažeidimą. Už tą pati pažeidimą butu tada, jei viena karta užfiksavo, bet išsiuntė baudas daugiau nei viena kartą. Bet čia net dienos skiriasi. Jei tai skaityti kaip tas pats pažeidimas, tai nėra prasmės draustis. Juk pigiau per metus susimokėti 30 eurų baudą, nei draudimą ir pastoviai sakyti, aš jau gavau baudą už tai, daugiau manęs bausti negalit. Žmogžudys nužudęs 10 žmonių taip pat gali sakyti, kad jo negalima bausti už ta patį 10 kartų. Galima bausti tik už vieno žmogaus žmogžudyste. P.S. bauda yra ne už draudimo neturėjimą, jei automobilis tavo garaže ir iš jo neišvažiuoja, tada jo turėti ir neprivalai, bet už važiavimą gatve be draudimo.
mindaugas.vaitiekūnas 2017-10-19 18:05
Shinigami, neperdėk! Bauda yra priemonė, skatinanti mus pakartotinai nenusižengti. Šiuo konkrečiu atveju ši skatinamoji priemonė būtent taip ir suveikė: gavęs baudą, pilietis nuskubėjo apsidrausti automobilio. O tai, kad po to buvo išrašytos dar kelios baudos už tą patį nusižengimą*, tai jau yra manipuliavimas įstatymais siekiant pasipelnyti! Ir negalvok, kad turėdamas baudos taloną, galėsi naudotis draudimo paslaugomis, t.y. padaręs eismo įvykį, dėl kurio būtum kaltas, nuostolius padenginėsi iš savo kišenės. P.S. kas liečia tavo paminėtą atvejį apie žmogžudystę, tai kiek žinau, būtent taip ir yra, t.y. bylos yra apjungiamos į vieną. Priešingu atveju Breivikas dar dabar vaikščiotų po teismus dėl vienos ar kitos žmogžudystės. P.S.S. iš paauglystės puikiai prisimenu atvejį, kai jau teisiami asmenys dėl vagystės prisiiminėdavo kitų asmenų padarytas vagystes ant savęs, nes bausmė praktiškai ta pati: apiplėšei tu vieną močiutę ar 10 - jeigu nusikaltimai apjungiami į vieną bylą, tai ir bausmė kaip už vieną nusikaltimą (neskaitant nuostolių atlyginimo).
Evil Goku 2017-10-19 18:32
O jei kelyje Vilnius Klaipėda, per viena "fotiką" pravažiuoji +21 km/h greičiu, o per kitus +70 km/h, tai irgi tik pirmą baudą turėtu užtekti susimokėti? Arba jei tame pačiame kelyje pastoviai viršiji greitį, tai nuo to momento kai pirmą kart "nufotkino" iki tol kol atsiuntė baudą galėtum viršyti greitį be atsakomybės? Bauda yra priemonė atgrasyti nuo nusižengimo. Va jei antra kartą nusižengus baudos dvigubėtų, arba pirmą kart visuomet gautum tik įspėjimą, tada baudą būtu galima laikyti priemonę skatinančią pakartotinai nenusižengti. Aišku ši situacija yra komplikuota, nes jei žmogus būtu iškart sužinojęs apie tai, kad yra nedraustas, kitų baudų būtu išvengęs.
Shinigami 2017-10-19 19:12
Yra viena taisyklė, nežinojimas nuo atsakomybės ne atleidžia. Dabar gal visada prisimins artėjančia draudimo pabaigą. O gal jis norėjo taip atidėti draudimo pradžia ir sutaupyti?
Broniusg 2017-10-19 19:17
Tame ir yra šios istorijos esmė. Jei žmogus būtų sustabdytas pareigūno ir nubaustas jis iš kart „prisimintų“ (gal ir be kabučių) kad baigėsi draudimo laikas ir pasielgtų taip kaip ir gavęs pranešimą šiuo atveju.
mindaugas.vaitiekūnas 2017-10-19 19:19
Na ta nežinojimo taisyklė lygiai taip pat gali būti pritaikyta ir farams: ale jie nežinojo, kad yra užregistruoti 4 tokie pat nusižengimai ir vietoje vienos baudos išrašė 2, nors privalėjo tik 1 Bet panašu, kad atsakomybės už savo nežinojimą išvengė Beje už draudimą tu moki ne todėl, kad negautum baudos, o todėl, kad perki paslaugą, kurią privalai turėti vairuodamas automobilį. Ir dar. Teko turbūt girdėti apie "0 tolerancijos" akcijas, t.y. kai radarai šaudo leistiną greitį viršijant nors 1km/h. Iki +10km/h jokios baudos tu negausi - tik įspėjimą. Tad kam tokios akcijos? O tam, kad gaudamas įspėjimą, sekantį kartą tau jau būtų taikoma maksimali bauda be galimybės susimokėti pusę jos per 14 dienų! Žodžiu versli Lietuva, o ne kažkokia baisinė rizika
Shinigami 2017-10-19 21:31
Gal taip teigdamas duok ir nuorodą kur taip parašyta?
AAA000 2017-10-19 22:31
siaip turetu but istatyme numatytas tarpinis laikotarpis. jei policija nesugeba operatyviai vykdyti savo pareigu ir informuoti apie pazeidima, tai visos kitos tokio tipo pazeidimo baudos laikotarpyje iki informavimo fakto turetu but anuliuojamos. tas momentas, kai informuojamas pvz registruotu laisku, nuo to momento isigalioja bauda. arba kai uzklijuojamas koks nors informacinis lapelis ant masinos, kad ta masina pazeide taisykles ir atejes vairuotojas pamato, kad jo masina "prasikalto". nes dabar galim padaryt taip: pristatyt kameru kas 10 metru. pvz kokiu 1000 vienetu. pravazuosi ir gausi 1000 baudu, su uzdelsimais kas pora sekundziu gal noretum isbandyt? baudinet be informavimo yra atvira korupcija. sita veikla galima apibudint kaip teisinis visuomenes nariu persekiojimas jiems nezinant. o tai nera tiesiogine keliu policijos prieziuros funkcija. cia jau dirbtine kriminalizacija. tokia tvarka, kai bauda isigalioja ne nuo nustatymo, o nuo informavimo momento, bent jau verstu policija realiai dirbt. pasitempt. dabar prisitate "ismaniuju" kameru ir imituoja, kad atseit gerina visuomenes sauguma. o is tikro pinigaujasi ir nieko nedaro, kad situacija realiai pageretu. kai ivedinejo baudas - juk visada aiskina - tai del visuomenes geroves. o dabar dar specialiai pradelsines laikotarpius iki maksimumo ir vilkins - kad daugau susikauptu baudu premijas dar gal kokias gaus uz tokia korupcija o viska apmokes eiliniai runkeliai... taip sakan visuomenes saugumo vardan lobsta kazkoks neaiskus visuomenes sluoksnelis...
FtBall 2017-10-19 23:40
Iš dalies pritariu. Pats žmogus turi žinot, kada jam baigėsi draudimas, bet iš kitos pusės - visi turim telefonus, galėtų bent jau sms'ą atsiųst. Gauna baudą, klausi ryšio operatorių, koks to žmogaus telefono numeris ir sms'ą siunti. Tiems, kas turi Pildyk ir pan., - per kelis metus būtų galima suregistruot. Nemažai užsienio šalių sim kortelės perkamos tik su asmens dokumentu.
AAA000 2017-10-20 00:36
cia ne iseitis, nes rysio tiekejas jau yra tarpinis asmuo. telefonas - vel gamintoju atsakomybe - kurie isvis kazkur uzsieny... tada atsiras dar vienas sluoksnis, kur aiskins techniniai nesklandumai, mobilus gal sugedes, gal ten kokia nors sms rodymo funkcija atjungta ir pan. ar isvis zaibas i bokst trenke... turim policija. ji veikia nustatytose savo kompetencijos ribose. fiksuoja nusizengimus ir informuoja apie tai visuomenes narius. dabar gaunas, kad puse darbo padare, o antros dalies - ne. tuoj visi prades taip dirbt, tereikia tik leist korumpuotis. gal nori kad ir gydytu tave koks nors automatinis atsakovas per sms? juk ligos irgi standartines, vadinas ir automatizuotas ismanus gydymas turi tikt praeisi pro detektoriu ir isvirks kokiu nors vaistu nuo triperio be tavo zinios taip sakant dabar visur ismanios technologijos valdo ir visi nuo ju svaigsta bet gal nepradedam uzmetinet vezimo ant arklio?
FtBall 2017-10-20 07:35
Manau, kad su sms'ais kokius 95% pasiektum žmonių, jei įregistruojant Pildyk ir t.t. su asmens dokumentu. Likę 5% - ko gero dėl jų pačių kaltės negaus pranešimo. Bet kokiu atveju, pats žmogus turi žinoti. "Nežinojimas nuo atsakomybės neatleidžia" - pats žmogus turi žinoti, kad draudimas negalioja, kad automobilis neturi TA ir t.t. Galiausiai, nesakau, kad būtinai sms'us siunčiam. Čia jau protingi žmonės tegu sugalvoja, kaip lengviausiai greitai informuot žmogų.
1hitkillhack 2017-10-20 07:38
Labai gerai, kad kelias baudas gauna. Tai tikrai skatina kitą kartą "nepamiršti". Ir išviso, kaip galima tokį dalyką pamiršti? Likus mėnesiui gauni popierinį laišką+elektroninį, likus 2 savaitėm ir savaitei siunčia sms ir skambina draudimo bendrovės agentas+gauni vėl elektroninį laišką+ aš dar nurodęs skambinti draugei, jeigu telefonas nepasiekiamas. Baudų apjungimas didžiausia nesamonė kokią esu girdėjęs. tai jeigu mane radaras nusauna mieste +30 tai kiek as laiko galiu važinėti +30 ir leistis fotkinamam? Dieną, dvi? Ar pusę metų, iki kol man atsiunčia baudą? Kiti žmonės kažkaip kreivai įsivaizduoja sistemą. Bauda yra konkrečiai už kažkokį veiksmą. Jeigu tu kaltas dėl to, tai ir moki. Kitą karta bus paskata nedaryti to "veiksmo". Ir negali būti jokių lengvinančių "žmogiškumo" faktorių, tokių kaip pamiršau, nenorėjau, lėkiau nes norėjau ištestuoti padangas, lėkiau nes šalo vakarienė ir t.t...
Shinigami 2017-10-20 07:59
Neteko man girdėti, kad į policijos darbo apibūdinimą įeitu žmonių informavimas apie pasibaigusi draudimą ar kitokius dalykus. Aš visada galvojau, kad policijos darbas prižiūrėti tvarką ir bausti pažeidėjus. Apie besibaigianti draudimą turi pranešti draudimo bendrovė, arba prisiminti pats asmuo. Normali draudimo bendrovė apie greitai pasibaigsianti draudimą praneša iš anksto. Tikrai darbuotojas ne atostogaus du ar tris mėnesius. Bei normalus brokeris žinos kad ruošiasi išeiti atostogų ir kokiam laikui. Todėl gali pažiūrėti kurie jo klientai turi gauti pranešimus apie besibaigianti draudimą ir informuoti visus iš anksto. Jei to nedaro, laikas keisti draudimo bendrovę, o jei pats nekreipei dėmesio arba nurodei neteisinga gyvenama adresą, tai pats kaltas. Žinoma, galima daryti kokia nors automobilių duombazę kur asmens kodas butu susietas su e-paštu. Visi perkantys automobili privalėtu pateikti savo e-pašto adresą. Policija tada galėtu ta pačia diena informuoti apie nusižengimus, o šia duombazę sujungus su baudų išrašymo programa galėtu savarankiškai siusti tokius pranešimus be policininko įsikišimo.
lape 2017-10-20 10:21
Čia tokia tylai atslinkusi naujovė - automatinis baudų išrašymas, ir automatinis skolų išieškojimas iš prasikaltusio. Sistema jau veikia, tik, kažkaip nelabai žmogiškai atrodo. Ir, įvykus klaidai nerasi kaltų - visi aiškina: mes nieko nežinom, sistema tokia. Jeigu jau užfiksavo, kad važiuoji be draudimo ir gali iš karto apdrausti, ir tuo pabaigti - vistiek jau pinigai bus nuskaičiuoti. Aišku, jei valstybės tikslas - biznis iš baudų tai gali pristatyti kamerų kas km, ir fiksuoti pažeidimus. Ir dar palaukti mėnesi, o tada iškilmingai įteikti baudos kvitą.
mindaugas.vaitiekūnas 2017-10-20 10:23
Tai ką jūs čia rašot apie sms ar e-paštą, tai ta sistema seniausiai veikia su (pareigūnas), galutinai šiam asmeniui skiriama nuobauda parenkama sankcijos, nustatytos už sunkesnįjį iš padarytųjų administracinių teisės pažeidimų, ribose. Šiuo atveju prie pagrindinės nuobaudos gali būti prijungiama viena iš papildomųjų nuobaudų, kurias numato straipsniai dėl atsakomybės už bet kurį padarytą teisės pažeidimą.
Broniusg 2017-10-20 10:25
Shinigami, policija tikrai neprivalo informuoti vairuotojų kad baigiasi draudimas bet turėtų MAKSIMALIAI GREITAI informuoti kad jis yra nubaustas. Dabar gi galima išlaukti neinformavus bet kokį laiką paskui perduoti anstoliams ir t.t Aišku čia tik prielaidos tikriausia tikrovėje to nebus bet spraga yra. Dabar apie tokį pasikartojantį pažeidimą kaip baigęsis draudimas. Jei policininkas kelyje išrašys baudą kas toliau? Vėl dasivijęs už kilometro rašys kitą? Ir dar už kilometro ir dar ir dar? Absurdas? Taip. O kameroms ir jas moderuojantiems tai matosi galima.
sobos 2017-10-20 14:11
Esu kažkada su panašia situacija susidūręs. Tik tada buvo be TA. Išrašė baudą ir pasakė, kad šiandien galiu važiuoti, jei kas vėl sustabdys, parodai baudos lapą ir važiuoji toliau. Bet jei sustabdys rytoj, vėl bus bauda. Ir kai kurie nemaišykit skirtingų nusižengimų, tokių kaip draudimo ar TA nebuvimo su greičio viršijimu. Greičio viršijimas, važiavimas per raudoną, pėsčiojo nepraleidimas, neleistinas posūkis ir t.t. yra baudžiami už kiekvieną užfiksuotą atvejį