12 patarimų, kaip geriau išsimiegoti, kai miegamajame taip karšta  (1)

Nemažai žmonių per karščius ima skųstis nemiga. Ir vis dėlto net karštu oru galima gerai išsimiegoti, jei padėsime organizmui prisitaikyti prie ekstremalių sąlygų. Pasinaudokite miego ekspertų patarimais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1. Pakoreguokite savo valgiaraštį

Vasarą netinka pernelyg riebus ir kaloringas maustas, ypač vakare. Jis per daug apkrauna virškinimo sistemą ir trukdo užmigti. Vakare tinka valgyti riešutus, rūgštaus pieno produktus, vaisius. Venkite sūrių patiekalų, nes troškulys trukdys miegui.

2. Atvėsinkite kambarį

Jei namuose nėra oro kondicionierių, galima panaudoti ventiliatorių. Žinoma, jis nesumažina temperatūros, tik sukuria oro judėjimą. Jei už lango vėsiau nei namuose, ventiliatorius padės greičiau sumažinti temperatūrų skirtumą. Dieną langus naudinga uždengti šviesą sulaikančiomis užuolaidomis.

3. Drėkinkite orą

Tam tikslui galima naudoti specialų oro drėkintuvą, vandens purškiklį arba išdėstyti indus su vandeniu, pakabinti sudrėkintą medžiagą.

4. Pasivaikščiokite prieš miegą

Kai vakare oras atvėsta, naudinga pasivaikščioti valandą ar pusantros prieš miegą. Tai padės organizmui nusiteikti poilsiui. Bet ne vėliau - jei vos pasivaikščioję atsigulsite, užmigti bus sunku.

5. Išsimaudykite po dušu

Atsigaivinsite išsimaudę. Vanduo neturi būti labai šaltas.

6. Gulkitės vėliau

Karštu oru žmonės sugeba išsimiegoti per trumpesnį laiką, todėl nebijokite atsigulti vėliau. Kai oras atvės, užmigti bus lengviau.

7. Sumažinkite aktyvumą prieš miegą

Mankšta, namų tvarkymas, bėgimas ir bet kokia aktyvi fizinė veikla trukdys užmigti. Ji turi būti nutraukta prieš porą valandų.

8. Nežiūrėkite televizoriaus

Karštu metu tinka žiūrėti tik dokumentinius filmus apie gamtą su gražiais peizažais. Visi kiti filmai, kurie sukelia audringas emocines reakcijas, trukdys miegui.

9. Negerkite kavos, arbatos

Kavos, arbatos ir kitų tonizuojančių gėrimų reikėtų atsisakyti likus 2-3 valandoms iki miego.

10. Dažniau naudokite drėgnus skudurus

Dulkės ore taip pat gali sukelti nemigą. Dažniau šluostykite paviršius drėgnu skuduru ir plaukite grindis.

11. Atkreipkite dėmesį į guolį

Jei nesugebate iškart užmigti, kai tik galva atsiduria ant pagalvės, apžiūrėkite savo lovą. Gal jums laikas pakeisti čiužinį ar įsigyti patogesnę pagalvę?

12. Rinkitės patalynę iš natūralių audinių

Natūralios medžiagos greitai sugeria drėgmę ir gerai praleidžia orą. Ypač malonu miegoti šilkiniuose ar medvilniniuose pataluose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
Autoriai: Gražina Vasiliauskienė
(3)
(24)
(-21)

Komentarai (1)