Žaibo iškrovą patyręs lietuvis papasakojo, ką patyrė dėl to siaubingo nutikimo

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

stdio 2018-08-16 12:42
<...Gerai, kad tuomet buvau basas – tapau laidininku, ir elektra per mane nutekėjo į žemę. Jeigu būčiau buvęs su batais, kažin, ar dabar galėčiau su jumis kalbėtis...> Skamba taip, lyg norėtų pasakyti, kad jei nebūtų buvęs basas tai žaibas būtų kaip kulka įstrigęs kūne? Nors, jei nebūtų buvęs basas, galbūt iš viso nebūtų patyręs iškrovos, o jei ir būtų dėl žymiai didesnės varžos srovė būtų buvusi mažesnė ir pasekmės mažesnės.
Laplaya 2018-08-16 15:47
Apskritai žaibas be problemų praeina ~200 metrų oru, praeina iki 10 metrų medžiu kuris iš principio irgi nėra labai laidus, tai manyti, kad 2 centimetrai gumos kažkaip pakeistų žaibo įtaką - tai naivu Vienintelis dalykas kurį galiu sugalvoti, kas apsaugotų - tai koks nors Faradėjaus narvas, kuris leistų srovei tekėti juo, bet ne per jį. Pavyzdžiui automobilis.
Atk 2018-08-16 16:06
jei butu su guminiais batais, tai zaibas galetu visas i medi nuteketi ir jo nepaliesti. arba tik jam ranka nudeginti, arba bent jau per ji teketu mazhezne srove. todel su batais kaip tik turetu maziau komplikaciju but. o taip ten milijardas voltu per lBai trumpa laika perejo per jo kuna. bet kaip buvo labai trumpas laikas, tai srove tekejo kuno pavirshiumi ir nesugebejo giliai prasiskverbti ir pazheisti vidaus organus visus.
HardAxe 2018-08-16 16:12
tai su batais žaibas tiesiog nebūtų pasirinkęs jo, kaip lengvesnio kelio elektrai eiti. Juk stovėjo sausas. Skaičiau, kad kai trenkia žaibas labai dažnai jo kelias eina per metalinį užtrauktuką ir jis susilydo
IceBullet 2018-08-18 06:09
Kas nors gali paaiskinti kodel negalima naudotis telefonu zaibuojant? Net per zinias visokie ekspertai aiskina, kad pavojinga, nes viena boba sake... pasakytu nekelti metaliniu daiktu i galvos lygi ir butu gerai, o dabar prisiklauso vyresni zmones ir po to negali net candy crush zaisti per audra po stogu, nes, matai, del to zaibas ju sodyba padegs.