Buvęs „Playboy“ žurnalo redaktorius padarė tai, apie ką mes galime tik pasvajoti: aplankė visas 196 pasaulio šalis - bėgo nuo laukinių žvėrių, susilaužė ne vieną kaulą, buvo suimtas, apiplėštas ir vos nenulinčiuotas (Video)  (2)

Dauguma mūsų mėgsta keliauti, tačiau dažniausiai šio pomėgio neįgyvendiname dėl pinigų ir laiko trūkumo. Jeigu mums nereikėtų dėl nieko rūpintis, tikriausiai ne vienas mūsų leistųsi į kelionę aplink pasaulį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs „Playboy“ žurnalo redaktorius Albertas Podellis padarė būtent tai, apie ką dauguma mūsų kartais tik drįsta pasvajoti – aplankė visas 196 pasaulio šalis. Tai jis padarė per 50 metų.

Per šį laiką jį vaikėsi laukiniai žvėrys, jis susilaužė ne vieną kaulą, valgė neįprastą maistą, buvo suimtas, apiplėštas ir vos nenulinčiuotas.

Tačiau jis išgyveno ir apie savo nuotykius parašė knygoje, pavadinimu „Around the world in fifty years: Adventure to Every Country on Earth“.

Šiuo metu pasaulyje oficialiai valstybėmis pripažįstamos 196 šalys: 193 Jungtinių Tautų narės, Taivanas, Kosovas ir Vatikanas, kurios nėra Jungtinių Tautų narės dėl įvairių priežasčių.

Taigi A. Podellis pasirinko būtent šį rodiklį – oficialiai pripažintas valstybes. Pats vyras sako, kad žino dar tris žmones, kurie aplankė kiekvieną pasaulio šalį. Deja, bet jokia organizacija to nefiksuoja, todėl lieka pasikliauti tik pačių keliautojų žodžiais.

Dar būdamas šešerių A. Podellis pradėjo kolekcionuoti pašto ženklus ir kartą pagalvojo, kad norėtų pašto ženklo iš kiekvienos pasaulio šalies. Ilgainiui amerikietis pradėjo domėtis įvairiomis užsienio valstybėmis.

Vyras vardina kriterijus, kuriuos žmogus turi atitikti, kad oficialiai galėtų sakyti, jog aplankė vieną ar kitą valstybę: 1) valstybės aplankymo metu ji turi būti oficialiai pasaulyje pripažįstama valstybė; 2) įvažiuoti į valstybę reikia teisėtai, pvz., turint vizą; 3) žmogus savo pase turi gauti antspaudą; 4) pabūti toje šalyje reikia bent 24 valandas ir 5) būtina pabuvoti šalies sostinėje.

A. Podellis pasakoja, kad labiausiai jį išgąsdinęs įvykis nutiko Rytų Pakistane, kuomet jo vos nepakorė. Visa tai įvyko dar 1965 metais. Tuo metu, kai A. Podellis su savo bendražygiais kirto valstybės sieną, buvo pati karo tarp Rytų Pakistano (dabartinio Bangladešo) ir Indijos pradžia. Keliautojas norėjo padaryti keletą puikių nuotraukų. Jis ėmė fotografuoti vieną pastatą, tačiau netrukus jį sulaikė du kareiviai.

Pasirodo, kad fotografuojamas pastatas buvo Pakistano gynybos ministerija. Jį atvedė į kambarį, kuriame buvo 40 ministerijos darbuotojų ir visi ėmė šaukti „indų šnipas, indų šnipas! Pakarkim jį, pakarkim jį!“. Netrukus buvo atnešta virvė ir užrišta ant vyro kaklo. A. Podellis manė, jog jam jau atėjo galas. Laimei, viskas baigėsi gerai ir jis liko gyvas.

Albertas atrado būdą, kaip įvertinti kiekvienos šalies ekonominę būklę. Jis tiesiog nueina į viešą tualetą ir patikrina, koks jame yra tualetinis popierius. Pats geriausias yra minkštas baltas popierius, toliau rikiuojasi kietas baltas, kietas pilkas ar kitokios spalvos popierius, suplėšytas laikraštis ar tiesiog kibiras vandens vietoje tualetinio popieriaus. Prasčiausia ekonomika yra tų šalių, kuriose net nėra viešųjų tualetų.

Vyras pasakoja, kad išdrįso paragauti beveik viską, ką jam siūlė: nuo beždžionės smegenų, seno kupranugario mėsos iki gyvos pelės. Tiesa, Albertas nedrįso valgyti nykstančių gyvūnų.

Amerikietis sako, kad šiais laikais būtų sunku pakartoti jo žygį. Taip yra dėl įvairiose šalyse vykstančių neramumų, pavyzdžiui, Irake, Sirijoje ar Jemene.

Alberto akimis, gražiausia pasaulyje šalis yra jo gimtinė JAV – dėl gražių gamtovaizdžių, taip pat dėl to, kad šalyje galima pamatyti absoliučiai visų rasių žmones, kurie tarpusavyje puikiai sutaria.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(16)
(1)
(15)

Komentarai (2)