Iš kur atsiranda juodosios skylės, kaip jos susiformuoja ir kas joms suteikia šią įspūdingą destruktyvią galią? Ką jau žino mokslas, o kas vis dar yra paslaptis

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vanduo4 2018-09-10 01:49
Niekas negali ištrūkti, begalinis tankis, sugeria viską, juodoji skylė tai objektas - kažkokie moksliniai religiniai kliedesiai; - Kodėl tada tai nevadinamas "juodas kūnas" jeigu jis viską sugeria ir su laiku didėja? ------------------------ - Beje, skylė yra juoda, nes mokslas jau įrodė jog šviesą galimą iškreipti - šviesolaidis kabelis yra puikus to pavyzdys. - Medžiaga, kaip ir šviesa sukasi ratu apie sūkurį, kuris dėl išcentrinės jėgos yra tuštuma, todėl ir juoda. Nebent ten yra modžiaga (kaip pelenai), kuri visiškai neutralizuoja mums matomą šviesą, todėl ten nieko ir nematome, lygiai kaip ir juodų objektų, kurie neutralizuoja šviesos bangas, o ne jas sugeria. - Ar pastebėjote jog tornado viduje yra visiška ramybė, lygiai kaip juodojoje skylėje nėra jokios gravitacijos - absoliuti rami besvorė erdvė. Kaip tokia ramybė gali susiurbti viską iki begalinio tankio ir nieko nepaleisti? https://www.youtube.com/watch?v=56whWF2NJrM - šitas filmas puikiai paaiškina kas dedasi juodojoje skylėje. - Taip kad kas ten: "skylė" ar "kūnas"?
bahuriux 2018-09-10 08:46
Koks skirtumas kaip tu tą objektą pavadinsi, gali vadinti ir "juodaja šiknaskyle" jei nori tas nekeičia šito objekto elgesio ir ypatybių ir žinių apie jį Taip centre tankis yra begalinis, Ta prasme branduolio dydis mažesnis už Planko ilgį, o apie ką tu kalbi šviesos išlenkimą "no return point" ir tt. tai yra įvykių horizontas kuris susidaro dėl gravitacijos iškreipto erdvėlaikio iki tiek, kad vienas erdvinis matavimas vertikaliai nukreiptas į centrą suplojamas į neišmatuojamai mažą dydi. Na va turim dvi, beveik begalybes vienam objekte.
vanduo4 2018-09-10 13:05
: kadangi gravitacija neegzistuoja, juodojoje skylėje nėra jokio begalinio tankio.
bahuriux 2018-09-10 13:41
Dievo rykštė irgi žaibas ar ne, literatūrinis senobinis to reiškinio pavadinimas nekeičia elektrostatinės/elektrodinaminės žaibo prigimties, nekeičia jo savybių nei elgesio, keičia tik kaikurių individų to reiškinio įsivaizdavimą emocinaime lygyje. Susietumas įrodytas bandymais. O dėl gravitacijos, gali padaryti eksperimentą ir pats, nušok nuo kurnors aukščiau, kuo didesnis aukštis bus tuo didesnį įrodymą turėsi, kad gravitacija egzistuoja. Net jei tai tik erdvės iškreipimas jis egzistuoja realiai.