Ar žinote, kokie yra pavojingiausi pasaulyje gyvūnai, kurie sukelia daugiausiai žmonių mirčių? Ir tai tikrai ne rykliai  (6)

Rykliai nėra tokie pavojingi, kaip kai kurie mano. Žinoma, sutikus jūroje ryklį tikriausiai nieko gero negalėtumėte laukti. Tačiau anot „Discovery Channel“, kartą paragavę žmogaus kraujo, rykliai antram kartui nebesugrįžta.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tiesą pasakius, rykliai kasmet visame pasaulyje užmuša vos 4 žmones. Tad jiems iki pavojingiausio sutvėrimo Žemėje dar labai toli. Žemiau pateikiame sąrašą su 5 gyvūnais, kurie yra ženkliai pavojingesni už ryklį.

Begemotai

Begemotų ilgis siekia apie 5 metrus, o svoris – iki 3,5 tonos. Jie gali bėgti įspūdingu 32 kilometrų per valandą greičiu, o jų dantys niekada nesustoja augę ir gali pasiekti net 0,5 metro ilgį. Ir, anot Billo Gateso fondo, begemotai kasmet užmuša apie 500 žmonių. Žinoma, žiniasklaidoje nėra pranešimų apie begemotų užmušamus žmones, kadangi dauguma mirčių įvyksta laukinėje Afrikos gamtoje.

Štai vien Mozambike kasmet begemotai užmuša vidutiniškai po 30 žmonių. Afrikoje pavojingesni yra tik krokodilai ir drambliai.

Karvės

Karvės atrodo ramūs ir nepikti gyvūnai, tačiau pasirodo, kad jos užmuša penkis kartus daugiau žmonių nei rykliai. Anot JAV ligų kontrolės ir prevencijos centro, kasmet galvijai užmuša vidutiniškai po 22 žmones, dažniausiai juos sutrypdami ar subadydami. Minėtas centras taip pat nustatė, kad arkliai taip pat yra pavojingi ir kasmet vidutiniškai užmuša po 20 žmonių. Didžiausią riziką būti užmuštam turi ūkininkai ar ūkyje dirbantys darbuotojai. Šią riziką sukelia ne tik galvijai ir arkliai, bet ir kiaulės, katės ir netgi meškėnai.

Šunys

Geriausias žmogaus draugas žmogui gali būti ir vienas pavojingiausių sutvėrimų. Statistika rodo, kad vien JAV kasmet yra apkandžiojama apie 4,5 milijono žmonių. Pusė šių aukų yra vaikai. Tiesa, dėl šunų įkandimų per metus miršta viso labo 40 žmonių, tačiau net 27 000 žmonių prireikia rekonstrukcinių operacijų.

Pagal šią statistiką, pavojingiausi yra pitbuliai, kuriems priklauso net 60 procentų minėtų užpuolimų. Į pavojingiausių šunų sąrašą taip pat patenka rotveileriai, amerikietiški buldogai ir haskiai.

Sraigės

Jos nėra didelės, o jų greitis siekia viso labo vieną metrą per valandą, tačiau JAV tarptautinio vystymosi agentūra sraiges yra įtraukusi į mirtiniausių gyvūnų sąrašą.

Tiksliau kalbant, kai kurios gėlame vandenyje gyvenančios sraigės nešioja parazitines kirmėles, kurios serga mirtina liga, šistosomioze. Kai žmonės susiduria su vandeniu, kuriame gyvena šios sraigės, jie apsikrečia minėta liga ir miršta dėl organų veiklos sutrikimo. Afrikos pietinėje Sacharos dalyje šistosomiozė yra antra dažniausia mirties priežastis po maliarijos – kasmet nuo ligos miršta apie 200 000 žmonių.

Skruzdėlės

Mirčių, sukeliamų mažyčių skruzdėlių, pasaulyje vis daugėja. Vien JAV kasmet dėl skruzdėlių sukeliamų sveikatos problemų į ligonines atvežama apie 500 000 žmonių, o dėl įkandimų kasmet miršta daugiau nei 40 žmonių. Neseniai atliktas tyrimas nustatė, kad žmogui mirtį gali sukelti 280 skruzdėlių rūšių. Pietų Amerikos ugninė skruzdėlė, kuri jau spėjo paplisti JAV pietuose, kasmet sugelia 14 milijonų žmonių. Maždaug 6 procentai žmonių yra alergiški šių skruzdėlių įkandimams, dėl ko pastaruoju metu padaugėjo mirčių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(13)
(6)
(7)

Komentarai (6)