Kas labiau kenkia sveikatai - žolė ar alkoholis? Stebinančios mokslinių tyrimų ir oficialios statistikos išvados

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Niemand 2018-09-18 12:10
Matukas nesiskaito?.. Šiaip smurtas nepriklauso nuo svaiginimosi, tik nuo pačių žmonių. Linkęs smurtauti smurtaus nepriklausomai nuo to, ką pavartos. Čia jau kažkokios psichologinės žmogaus problemos. Nereikia dėl to kaltinti nei žolės, nei alkoholio. https://www.psychologytoday.com/us/blog ... t-behavior https://www.verywellmind.com/domestic-a ... ohol-62643
zet 2018-09-18 14:51
Kiek tyrimu del zoles, niekas neranda zalingo poveikio, pasaulis po truputi vis legalizuoja, o Lietuvoje vis "stebina". Toks jausmas, kad cia zmones gyvena galvas kaip struciai i smeli sukise, ane AUTORIAU?
zet 2018-09-18 14:55
o Matuko atveju zole ruke ar kitokius narkotikus vartojo ar siaip nezinodamas parasei? Degtine skatina agresija, cia neisivaizduoju kokiam ufonautui reikia buti, kad to nepatirti. Surink 20 vyru i viena vieta. Ir padaryk eksperimenta: duok gerti gaiviuju gerimu ir duog gerti degtines. Rezultatai manau bus akivaizduos del mustyniu. Aisku, intelektualumas bei isauklejimas duoda savo. Bet padidinkime degtines kieki, kur riba "luzimas ir visiskas galvos pametimas", ir rezultatai bus manau irgi akivaizdus.
Niemand 2018-09-18 17:52
Rezultatai nustebins tave Tai, kad alkoholis lemia agresiją tėra stereotipas. Net nuorodą pridėjau tuo klausimu. Realiai smurtauti linkęs labai mažas procentas iš heavy drinkerių, absoliuti dauguma absoliučiai taikūs, sakyčiau, taikesni už abstinentus. Iš kitos pusės, tos pačios psichologinės priežastys lemia ir smurtą, ir alkoholio vartojimą dideliais kiekiais, dėl to statistiškai gaunasi koreliacija. Bet jei jau imti statistinę koreliaciją už priežastingumą, tada žolės rūkymas "padidina" agresiją ne mažiau nei alkoholis, apie ką vėlgi pridėjau nuorodą. Nors tikrai nemanau, kad tokia koreliacija reiškia priežastingumą. Aš neturiu nieko prieš žolę, bet man nepatinka, kai bandoma ta proga demonizuoti alkoholį ar tabaką. Tai iš vis absoliučiai skirtingų kategorijų nepalyginamos medžiagos: nikotinas - stimuliantas (ta pati kategorija kaip kofeinas, kodeinas, kokainas, metamfetavimas ir pan.); alkoholis - depresantas (ta pati kategorija kaip valiumas); žolė - iš vis specifinis reikalas su dedikuotais neuroreceptoriais. Čia kaip kiaulieną su arbūzu lyginti.
HardAxe 2018-09-18 17:53
Tą patį mačiau maroke - alkoholio nusipirkti gali, bet visi jį vartoja labai tvarkingai, nes ardydamasis viešoj vietoj išgėres guani 3mėn kaliūzės be EU patogumų. Būtų alus nelegalus grįžtų vyras prigėręs ir sėdėtų tyliai po šluota. Beja didžiausia dalis išgėrusių kaip tik tampa super draugiški ir puola su visais iš eilės glėbesčiuotis. Kaži jeigu mieste vakarais 50% publikos būtų apsirūkę kokį vaizdelį turėtume.
Dannas3 2018-09-18 18:21
Niemad, Hardaxe nesvaikit, gal neruke gyvenime ar del ko cia taip rasot? Parukius smurtaut, tiesiog du nesusiejami dalykai, vien del to kad zole veikia labiau kaip slopintuvas, o alkoholis labiau kaip stimuliatorius.
qriuqriu 2018-09-18 20:02
baigit svaigt, Vilniuj pries 15 metu gerem su vyruku kuris megdavo zole, gerai isgeres issidave , kad svajoja susileist i vena, po 2 savaiciu suzinojom, kad nusoko is penkto auksto, rip, kelis kart bandziau zole, bet man efekto nebuvo tai neuzsikabinau, nors pats rukantis... tai is zoles kelias i sunkesnius narkotikus koks? kas tyre?tada zala liks tokia pati?alkoholio vs zole?
DarkNRG 2018-09-18 20:52
As manau, kad retkarciais, geru draugu kompanijoj supest kasiaka, nieko tokio, kol tu sugebi tai kontroliuot. Tas pats ir su alkoholiu. Problema tame, kad daugelis saliu (ypac rytu europoj) gali buti dar nevisai pasiruosusios dar vieno svaigalo legalizavimui dar su alkoholiu nesusitvarke. Pas mus, kulturiskai nera yprasta tik retkarciais svaigintis su saiku. Todel yra rizika, kad prades visur veistis tarciokai besaikiai. Ir bus dar viena problema.
Niemand 2018-09-18 21:38
Nerūkęs, bet gėręs sistemingai metu 20, visa mano aplinka be abstinentu ir aš tikrai neįsivaizduoju, kodėl kažkas išgėręs smurtauti turėtu, man tai nesusiejami dalykai. Tik va moksliniai tyrimai statistikos pagrindu rodo, kad tarp smurtautoju gerokai daugiau piktnaudžiaujančiu tiek alkoholiu, tiek žole, tiek ir kitomis psichoaktyviosiomis medžiagomis. Tiesiog smurtas - psichiniu problemu išraiška, be to, dažniausiai ir proto stygius. Tokie problemiški ir neprotingi subjektai "sprendžia" savo problemas vartodami viską, ką pasiekia. P.S. alkoholis yra depresantas, t.y. "slopintuvas", o žolė - nei depresantas, nei stimuliatorius, o iš vis kitokį poveikį duodantis reikalas, poveikis psichikai neapsiriboja tik stimuliavimu ir slopinimu.
Berserkas 2018-09-18 21:48
Aš nesuprantu kartais ką čia daro kai kurie. Bent perskaitykite DEA ir WHO tyrimus. Čia dar kai kurie kalba apie priklausomybe, perėjimo prie stipresnių... Taip pat yra skirtingos marihuanos veislės, jau tą anksčiau kažkada minėjau, vieni atpalaiduoja, kiti atvirkščiai. Taip pat DEA ir visų kitų tyrimai nerodo nei vienos mirties susijusios su marihuana. Taip pat perdozuoti gana sunku, nebent specialiai bandysi daug "sušveisti" ir tie patys pašaliniai efektai netokie baisus, išskyrus kas turi problemų su tom tikrom ligom.
Niemand 2018-09-18 22:24
Gali rūkyti tabaką, žolę, beržo lapus - neigiamas poveikis bus lygiai toks pats per dervas ir degimo produktus. THC lyg ir nieko blogo nedaro, kaip beje ir nikotinas. Ne tame rūkymo žala.
daynewss 2018-09-18 22:29
Bandai išaiškinti žmogui, kad per visą žmonijos istoriją nėra nei vieno žmogaus mirusio nuo žolės perdozavimo, bet vis vien atsiranda durnių, kuriems "narkotikas yra narkotikas". Jie neskiria, nes gyvena kraštutinumų pasaulėliuose. Kiša Matuką, nors tiek patėvis, tiek močia degenerai niūchai, gaidžio prišnioję, žolės prirūkę ir alaus prisprogę buvo. Sapalioja, kad prigėrę žmonės draugiškesni patampa... Iš kur toks bukumas? Jūs farus pažiūrėkit, bepročiai. Kriminalines suvestines paskaitykit, ypač nužudymų, smurto artimoje aplinkoje. Paskaitykit smurtą artimoje aplinkoje patiriančių moterų istorijas - 90% atvejų alkoholis. Alkoholis yra slopinantis, downer'is. Kaip veikia smegenis? Biocheminių procesų metu sinapsės perduoda signalus, o alkoholis kai kuriais atvejais blokuoja signalus (gedos jausmo dingimas, "jūra iki kelių"), kai kuriais sustiprina (inkstinktai, agresija, poreikis daugintis ir t.t.). Iš psichosocialinės pusės, tie patys procesai nuslopi na ego ir superego, o tuomet išbujoja id. Todėl žmonės "atsipalaiduoja", padidinus nuodo koncentraciją pas mergas kojos skečiasi, vyrai snukius daužo. Papasakokit man tokią pačią versiją su THC. Būtų labai įdomu paskaityti. Blaivus protas - nuostabu. Tačiau jei lyginti vartojimo pasekmes, ypač psichiškai sveikų individų, tai alkoholio sukeliamos pasekmės (pasikartosiu - visuomenei, šeimai, sau) yra 1000 kartų baisesnės, nei žolės.
Dannas3 2018-09-18 23:13
Puikus komentaras daynewss. Niemad jeigu butum bandes, suprastum, kad prisirukius buti agresyviam sunkiai imanoma, netgi atvirkaciai-pasidarai bailesnis, su savotiska miniparanoja.
Berserkas 2018-09-18 23:20
There's a fair amount of evidence that marijuana does no harm to the lungs, unless you also smoke tobacco. One study published in Journal of the American Medical Association found that not only does marijuana not impair lung function, it may even increase lung capacity. Researchers looking for risk factors of heart disease tested the lung function of 5,115 young adults over the course of 20 years. Tobacco smokers lost lung function over time, but pot users actually showed an increase in lung capacity. It's possible that the increased lung capacity may be due to taking a deep breaths while inhaling the drug and not from a therapeutic chemical in the drug. The smokers in that study only toked up a few times a month, but a more recent survey of people who smoked pot daily for up to 20 years found no evidence that smoking pot harmed their lungs, either. The National Academies report said there are good studies showing marijuana users are not more likely to have cancers associated with smoking. Daugiau apie marihuanos nauda galima pasiskaityti apačioje https://www.google.lt/amp/s/amp.busines ... ana-2014-4
Berserkas 2018-09-18 23:26
Andraika 2018-09-19 04:10
gūdžiais devyniadešimtaisiais mūsų metalistų šaika ėmė mėgautis žole, nes alus ir magic cristal pasidarė kažkaip nuvalkiota. manęs visas tas šlamštas nevilko, nors tu ką. nuobodu. vėliau kolektyvas atrado lsd, ko pasekoje aš išvis atsižegnojau nuo kvaišalų. rezultate dabar sau sėdžiu su vyno taure, o kolektyvas kas po velėna kas kalėjimuose. bet daugiau po velėna. nes, kai alus nevelka, tai nusiperki šnapso. paskui gyveni toliau. kai nevelka kasiakas tai imi taksi link taboro, pakaitinęs seneliam padus prosu, ba nėr už ką pakaifuot. toliau nebegyveni.
daynewss 2018-09-19 07:19
Turiu kaimyną, buvusį boksininką, jam ~40. Kartais išgerdavo, kokoso pašniodavo. Išsiskyrė su pirma žmona, užbanino vaiką, pradėjo gerti. Palaipsniui tapo alkoholoiku. Šiandien lygiai dvi savaitės, kai antra žmona pravijo, jis girtas važiavo namo pas motiną, stotyje gavo per galvą guli komoj. Čia tau Andraika. Negerk vyno, nes užmuš. Prirašei kažkokių kraštutinumų.
Niemand 2018-09-19 08:06
Jei rūkysi kelis kartus per mėnesį, ir tabakas neturės jokio pastebimo poveikio...
Berserkas 2018-09-19 09:50
"...but a more recent survey of people who smoked pot daily for up to 20 years found no evidence that smoking pot harmed their lungs, either."
Andraika 2018-09-19 11:24
prirašiau kaip buvo. ir jo, tu teisus, jei būčiau pylęs ir šniaukęs tai čia nerašinėčiau.