Kas labiau kenkia sveikatai - žolė ar alkoholis? Stebinančios mokslinių tyrimų ir oficialios statistikos išvados

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

zet 2018-09-19 19:01
Man tai keista, kad bando irodyti kazkas, kad balta yra zalia. Visi mate vakarelius, kai ramus zmogus gerai isgeres per koki imones vakareli pradeda siauteti, o paskui nieko neatsimena. Jei ne per imones vakareli, tai per vestuves. Na, kam ir vestuvese neteko "senose gerose" sudalyvauti, tai gali Farai laida paziureti. Kazkaip nesamones daranciu blaiviu zmoniu visiska mazuma. O cia dar kazkas kazkokius straipnsus bando metyti, kad alkoholis nesukelia agresijos. Vyno taure nesukelia, o va 250gramu degtines ir daugiau.... Kitaip tariant, jei kazkas kazka papjove, susparde ar nepasidalino, 95% manau kad bus isgere. Jei bandysite, kazka irodineti, bent Farai laidai pasiziurekite. P.s. Nerukau, beveik negeriu, visiskai nevartoju kitokiu svaigalu ir nenoriu vartoti, tiesiog cia kazkas emocijimos metosi, bet ne protauja. Isgirsta zodi "narkotikas" ir jau mato pagriovi be samanes gulinti su spricu rankoje sulysusi veikeja. Cia panasiai kaip bandyti legaliziuoti "Jorkšyro terjera", o oponentu argumentai, kad koviniai sunys zmones drasko. O paklausus, kas bendro, atsakymas - suo gi. Tada tu sakai, kad Jorkšyro terjera laikyti tai beveik kaip katina, atsakymas is aponentu, kad tai vyksta bandymas iteisinti Pitbuli.
Niemand 2018-09-19 21:34
Nuostabu, tada teks peržiūrėti ir tabako dūmu žalą, nes dūmu cheminė sudėtis 99 proc. identiška (https://www.google.lt/url?sa=t&source=w ... kbmcVk2oxd ). Šiaip nenustebčiau, jei paaiškėtu, kad tabako žala stipriai perdėta.
Niemand 2018-09-19 21:47
Žodžiu tauzyji niekus apie tai, ko matęs nesi ir nesupranti...
zet 2018-09-20 02:00
Gal vienas namie vartojai? Gi sakiau, paziurekite Farai laida, jei truksta asmenines patirties. Uztenka Morkeviciaus ir kitu veikeju prisipazinimo, kad isgerus ant agresijos ir nesamoniu patraukia. Itikinek save, jei tik tau nuo to geriau. As savo laiku atsitusinau tiek Lietuvoje, tiek ne. Paimant tiek vienu vakareliu ar tusu per savaite neapsiribodavau, o ir finasai leisdavo. Tad maciau tiesiogine prasme visko. Nebuvau tik Burning Man, bet detalus planas jau sudarytas ir cia sudalivauti. Ir klysti, kad koreliacija nereiskia prieazastingumo. Ji gali reiksti tiek ir nereiksti priezastingumo. Atsakymas yra, kokia statisnine grupe sudaryta ir kas matuojama, kitaip tariant ar imtis atitinka statistinio tyrimo kriterijus. Ir tavo teiginiai statistiskai neteisingi. Jei ivykiai neturi priezastinio rysio, ju pasiskirstymas bus tolygus. Tu emi kaip pavyzdi kriminaline aplinka. Tad i imti itraukus tik kriminaline aplinka, santykis nusikaltimu skaiciaus isgerus su nusikaltimai neisgerus turetu sutapti su santykiu dienu isgerus su neisgerus esant mieste pvz. Kalbant fiziologiskai, stiprieji gerimai stabdo mastyma, atitinkamai atsakomybes suvokima uz savo veiksmus. Plius aktyvina kraujotaka, atsiranda laikinas jegu antpludis. Plius, veikia kaip emocinis stiprintuvas. Jei linksma, bus dar linksmiau, ir priesingai, jei kas pikta zodi paske... Rezultatas lengvai prognozuojamas.
zet 2018-09-20 02:13
Kiek tabako dabartinese cigaretese? Kazkoks apdorotas popierius mirkytas ale tabako skystyje.
Šaras 2018-09-20 10:16
Be komentarų.
HardAxe 2018-09-20 11:34
Rimtesnis girtavimas yra blogai, turbūt niekas su tuo nesiginčyja. Argi kažkas teigia kitaip? Bet tai neturėtų būti priežastis legalizuoti ar teigiamai žiūrėti į kitą būdą svaigintis.
Niemand 2018-09-20 11:42
Kalbant fiziologiškai žolė daro tą patį, išskyrus poveikį kraujotakos sistemai.
Niemand 2018-09-20 11:43
O kas blogo svaiginimesi?..
Arnas22 2018-09-20 15:40
Rukau (zole) jau daug metu (gal 8). Alkoholio vengiu, o cigareciu nerukau (I suktine tenka maisytis). Priklausomybes nejauciu. Darba turiu ir dirbt sekasi gerai. Tas visas marazmas, kad zole tokia bloga yra ryskiai perdetas. Dar nemaciau prirukusio ir agresyvaus zmogaus. Jei lygint - tabas IR alkoholis - zudikas nr.1 Keista kaip jie dar gali but I legalus...
Niemand 2018-09-20 16:42
Kaip vizualiai atskirti prirūkiusį ir prigėrusį žmogų? Rūkau, geriu 20 metų. Priklausomybės nejaučiu, su darbu jokių problemų. Iš mano aplinkos visi be išimties lygiai taip pat geria, gal pusė - ir rūko. Vėlgi jokių problemų dėl to neturi. Visas tas marazmas, kad alkoholis ir tabakas toks blogis, yra ryškiai perdėtas. Žolės nebandžiau, kaip atrodo gerai parūkęs - nežinau. Iš mano aplinkos beveik visi bandė, bet jokių labai pozityvių įspūdžių neišsakė. Sprendžiant iš viešų MOKSLINIŲ šaltinių, niekuo ypatingai nepavojinga.
jinxas 2018-10-04 16:45
Parūkė EMuskas suktinės ir prašau - turės atsistatydinti iš posto ir sumokėti 20 mln. dolerių baudą
Vytax 2018-10-04 20:17
Visai ne dėl to užsirūkymo. O dėl melagingos informacijos paskleidimo per Twitter.
immortallt 2018-10-06 10:15
Rūkai, bet priklausomybės nejauti? Tai nori pasakyti, būna nei iš šio, nei iš to kokias 2 savaites nerūkai? Su alkoholiu, vėlgi, kaip tu jų vartoji, kaip tavo organizmas prisitaikęs, kiek ilgai vartoji. Vieni priklausomi pasidaro labai greitai, kiti ne. Vieni negali negerti tiek, kad trūktų, kiti išgeria, bet dar pilnai mąstantys lieka. O kas dėl Musk'o, dideli pinigai atėję. Nori grąžos, o nebe sparčių inovacijų. Organizacijos branda ir ciklas. Jei Musk'as norės, po kokių 8-12 metų turėtų turėti progą vėl grįžti.
HardAxe 2018-11-19 11:25