Trumpo administracija pasiekė cinizmo viršūnę: pasirodo, jie puikiai žino, kad žemė tuoj užvirs, bet priėmė du tokius įstatymus, kad sunku suvokti protu - „jei pasaulis pasmerktas, ar beverta save apriboti?“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Vytax 2018-10-17 20:18
Na čia žiūriu tikras lietuviškas sindromas. Gyvena lietuvė žmona su vyru bomžu. Vyras kas pusmetį eilę metų žmoną subaladoja iki komos. O žmona: „Ne nesiskirsiu, aš pati kalta, būsiu geresnė vyrui ir vyras pasikeis“. Tai čia tas pats atvejis. Į gyvenimą žvelgiama pro rožinius akinius ir nepripažįstama realybė.
sub 2018-10-18 12:26
Oj ižeidusis princese, atleiskit kad ižeidžiau jūsų orumą ir garbę. Ar visgi ego įžeidžiau? Tik nelabai suprantu kur ir kada. Reikia mažiau nervuotis, dar vandenys nubėgs. Jei atvirai, aš nebijau likti vienas, geriau būti vienu protingu, nei kvailių minioje, kuriem viskas px. Pas tave kažkokio "panetkės" keistos, kas tie vierchai? Kur mes randėmės, kalėjime ar technologijos.lt? Mes nesame ir niekad nebūsime toje pačioje barikadų pusėje. Tu prisitaikėlis, aš ne. Trumpai ir aiškiai. Tai tiek, visa kita ką parašiai apie kankinius, visiškas nonsensas, nesiruošiu tam gaišt daugiau laiko. Nežinau kaip su tavim normaliai galima diskutuot, kai tokius išvedžiojimus rašai.
vanduo4 2018-10-18 15:10
- Čiupt už vadžių, vėl iš pradžių. Sėkmės valant visų šūdą, nepatempk nugaros.
vanduo4 2018-10-18 15:14
Tai yra nepakankama. Neparduos JAV, parduos kitur, o gamybos proesas išliks toks pats. Rusijai skelbia sankcijas ir kas? Ji ir toliau kariauja Ukrainoje ir stiprina savo režimą nuodindami visus, mąstančius kitaip.
mindaugas.vaitiekūnas 2018-10-18 17:09
Ką tik girdėjau per radiją komentuojant šitą straipsnį https://www.delfi.lt/mokslas/mokslas/mo ... d=79347859
audriusn 2018-10-19 16:26
Isnyks zmones ir ka, gamtai cia nedidelis nuostolis.
immortallt 2018-10-20 11:34
Kiek pezalų... Pradėkime nuo to, ką daro ekonomistas statant gamyklą- apskaičiuoja optimalias sąnaudas ir padaro taip, kad ta gamykla būtų konkurencinga (nebūtų prarasti investuotojų pinigai). Pats iš savęs nėra nei blogas, nei geras dalykas. Nebent sakai, kad matematika yra blogis. Vat kad visuomenė palaiko, kad taršos sąnaudos nebūtų įtrauktos į gamyklos statybas, va čia yra blogis, o čia jau politika. Kaip ir gyventojai nepalaiko, kad būtų apmokestinami automobiliai pagal taršą, ar net prieš realias sąnaudas atitinkančius taršos mokesčius protestuoja, nes tai didina produkcijos kainas. Kalbant apie kinus, jie dabar į atsinaujinančią investuoja antri daugiausiai pasaulyje. Tokiais tempais aplenks visus ir susitvarkys savo daržą greičiau, nei europiečiai. Taip Kinijoje daug problemų, bet jiems jau ir dašilo, kad jas reikia spręsti.
mindaugas.vaitiekūnas 2018-10-22 13:16
Ekonomistas skaičiuoja taip, kad būtų kuo didesnis pelnas, o ne optimaliausios sąnaudos. Nebent tą sąvoką "optimaliausios sąnaudos" imsi grynai iš finansinės pusės. Nors man "optimaliausios sąnaudos" labiau asocijuojasi su mažiausia ilgalaike žala aplinkai. Nes man nichrena nerūpi kokį pelną generuoja koks nors barbių fabrikas - man svarbiau yra tai, kad jis neprišiktų mano kieme! Be to kiek lankęsis gamyklose, kiek įrenginių statęs, tai paprastai niekam (išskyrus vieną) nerūpi kiek elektros, oro ar vandens tas įrenginys sunaudos. Dzin jam ten ar 5kW, ar 105kW. Didžiausia problema būna kokio storio kabelį atvesti. O dar kai pasakau, kad kokį šiukšlių konvejerį suprogramuosiu start/stop režimu, argumentuodamas tuo, kad mažiau elektros sunaudos, tai žiūri akis išpūtę - gi gali visą laiką suktis ir nesuk tu galvos dėl tų kelių kWh. Paimk kad ir pakavimo medžiagas. Yra "draugiškos gamtai" ir yra tokios, kurios visiškai netinka perdirbimui (pvz. plėvele dengtas kartonas). Manai tam fabriko ekonomistui tai rūpi? Jeigu jam pakuotė pigesnė ant 0.01 EUR, tai jis ją ir pirks - nusišikt jam kur ji po to atsidurs!