Kokio ūgio vyrai moterims patinka labiausiai? Mokslininkų išvados patiks ne visiems, bet nusiminti neverta  (4)

Kad ir kaip aktyviai tai neigtume, žmonės partnerių vis dar ieško pagal išvaizdą. Charakterio savybės ir protas tampa svarbūs tik jei kas nors atkreipia dėmesį - eidami gatve savo intelekto tikrai nedemonstruojate. Tačiau kokio ūgio vyrai moterims patinka labiausiai?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dar 2014 metais Teksase JAV atliktas tyrimas parodė, kad daugiau nei pusė moterų atkreipia dėmesį į vyro ūgį, kuomet ieško potencialaus parterio. Daugeliui svarbu, kad vyras būtų bent šiek tiek aukštesnis, o kai kurios moterys nori vyrų, kurių ūgis yra didesnis nei vidurkis. Dar daugiau - reta iš 1000 apklaustųjų pripažino, kad norėtų, jog vaikinas būtų už ją žemesnis.

Bet kodėl taip yra? Egzistuoja keli paaiškinimai. Manoma, kad visuomenėje gyvuoja nuostata, kad vyras turi būti aukštesnis už moterį, todėl moterys išmoko tai priimti kaip objektyvią realybę ir to tikisi, nes nenori neatitikti tobulos poros įvaizdžio. Sunku pasakyti, ar šiais laikais tai vis dar yra tiesa - gatvėmis susikibę rankomis vaikštinėja pačių įvairiausių porų. Kita vertus, mokslininkai teigia, kad paaiškinimą galime surasti ir evoliucijoje.

Pačiais seniausiais laikais vyrų fizinės savybės lėmė visos grupės išgyvenimą. Juk vyrai turėjo medžioti ir ginti savo šeimas, todėl privalėjo būti stiprūs. Net ir prieš 100 ar daugiau metų silpnesnės sveikatos vyrai sunkiau susirasdavo porą, nes moterys baimindavosi, kad šeimą bus sunkiau išlaikyti. Fizinė jėga, žinoma, nuo ūgio nepriklauso, tačiau pasąmoningai žmonės dydį asocijuoja su stiprybe. Manoma, kad moterys jaučiasi saugiau, kai vyrai už jas yra didesni.

Taigi, dauguma moterų nori, kad vyras už ją būtų aukštesnis - net nelabai svarbu, ar kalti grožio standartai, ar pirmykščių žmonių mąstymas. Tačiau žemesnio ūgio vyrai neturėtų nusiminti. Visų pirma, statistiškai moterų ūgis yra gerokai žemesnis už vyrų, todėl tikimybė, kad esate žemesnis už daugelį moterų yra maža. Net jei ir taip, ūgis nėra pirminis faktorius. Moterys, kaip ir vyrai, dažnai turi savotišką grožio supratimą, tačiau visi supranta, kad ne potencialus partneris nebūtinai atitiks tą idealų įsivaizdavimą. Net jei nesate aukštas, kitomis savo savybėmis galite papirkti ir tas moteris, kurios teigia, kad nori aukšto vyro.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(27)
(28)
(-1)

Komentarai (4)