Įspūdingi dantys, bet auga ant liežuvio - kuo jūrinės sraigės sudomino inžinierius?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vanduo4 2018-10-28 13:55
- : visko sugretinimas vienoje tiesėje yra didžiausia žmogaus suvokimo apgaulė. P.S. Būtent iš čia gravitacijos iliuzija virto kažkelinta visatos jėga, kuri realybėje apskritai neegzistuoja.
mindaugas.vaitiekūnas 2018-10-28 21:13
Straipsnyje kalba eina apie tvirtumą: " jūrinių sraigių dantys yra pati tvirčiausia natūrali medžiaga pasaulyje." Toliau tik tai palyginimai su voro šilku, su deimantu. Lyginant pabrėžiamos šių medžiagų savybės: šilko atveju - tvirtumas, deimanto - kietumas. Aš suprantu tai ką tu nori pasakyti: kuo skiriasi kietumas nuo tvirtumo. Tiesiog neparinkai gero pavyzdžio, pvz. stiklas: kietas (atsparus įbrėžimams), bet nėra tvirtas (lengvai sudaužomas). Tuo tarpu medis tvirtas, bet minkštas (lengvai įbrėžiamas).
vanduo4 2018-10-29 18:31
visuomenę - šios sąvokos naudotinos priklausomai nuo to kas norima pasakyti ir turi visiškai skirtingą turinio prasmę, todėl jų suplakimas į vieną yra absoliučiai klaidingo suvokimo rezultatas. - Nepyk, bet aš tiesiog žinau kur yra objektyvu, o kur subjektyvu. Tu esi gan subjektyvi asmenybė. Kai kur tai privalumas, kai kur trūkumas. Ne viskas Pasaulyje yra taip, kaip mums atrodo. Mūsų suvokimas labai stipriai iškreipia tikrovę.