Astronomai paskelbė tikslią datą, kada mirties asteroidas pasveikins Žemę  ()

Astronomijos entuziastai ir visokiausių šiurpių dalykėlių gerbėjai šiais metais turėtų kaip reikiant nudžiugti dėl žinios, jog kone iš karto po Helovino sugrįš savo forma kaukolę primenantis asteroidas „2015 TB145“, skelbia businessinsider.com.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2018-11-02 Astronomai paskelbė tikslią datą, kada mirties asteroidas pasveikins Žemę  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Remiantis skaičiavimais, asteroidas arčiausiai Žemės bus lapkričio 7 dieną – vos už 40 mln. kilometrų. Kaip skelbia NASA, mirusi kometa pirmą kartą pastebėta Havajuose 2015 metų spalio 31 dieną. Ji būtų niekuo ypatinga, jei ne du jos paviršiaus krateriai, dėl kurių asteroidas iš pirmo žvilgsnio primena kaukolę. Būtent dėl šio panašumo neoficialiai jis vadinamas Helovino arba net mirties asteroidu.

Prieš trejus jis jau skriejo netoliese Žemės – tuomet jis buvo nutolęs maždaug 500 tūkst. kilometrų. Svarbiausia, kad mums jis nekelia jokio pavojaus – jis neįtrauktas į Europos kosmoso agentūros sudarytą potencialiai pavojingų asteroidų sąrašą, todėl menkai tikėtina, kad per ateinančius 500 metų jis rėšis į Žemę.

Asteroidas labai toli, tad iš Žemės mes jį galime pamatyti tik kaip danguje judantį tašką. Vokietijos astronomų mėgėjų asociacijos pirmininkas Svenas Melchertas paaiškina, kad asteroidas kaukolę primena tik rekonstruotuose radarų rodmenyse.

Asteroidas, kurio orbita trunka trejus metus ir 17 dienų, arti Žemės daugiau nepasirodys iki 2021 metų. Manoma, kad tuo metu jis praskries dar didesniu atstumu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(11)
(11)
(0)

Komentarai ()