Pasižiūrėkite į veidrodį: tai, kaip atrodo akys, antakiai, lūpos ir net nosis išduoda visą tiesą apie jūsų sveikatą  ()

Ištyrinėkite savo veidą: dėmelė, paraudimas ar odos lupimasis tam tikrose vietose gali būti organizmo ligų pranašu. Laiku atkreipę dėmesį į tai galėsite nustatyti negalavimų dar ankstyvoje stadijoje, laiku pradėti gydymą ir užkirsti kelią rimtoms pasekmėms.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Veidą atidžiai apžiūrėkite kartą per savaitę, vidurdienį, kai dar nesate pavargę. Atsistokite prie veidrodžio 30 centimetrų atstumu ir dienos šviesoje atidžiai apžiūrėkite veidą. Pastebėjote pasikeitimų? Stebėkite juos. Jei šie „ženklai“ nedingo po trijų dienų, kreipkitės į gydytoją.

Akys

Kai akių baltymai yra geltono atspalvio, organizme stringa riebalinių medžiagų apykaita ir yra problemų dėl kepenų. Maišeliai po akimis – netinkamo inkstų darbo požymis. Kraujo dėmelės ant akių baltymų byloja apie diabeto grėsmę. Baltos dėmės ant ragenos – padidėjęs cholesterolis.

Jei akys karščiuoja, turite žarnyno problemų. Patinę vokai – širdies problemų požymis. Pastebėję bent vieną iš išvardintų požymių, kreipkitės į gydytoją.

Antakiai

Jei antakiai ilgi ir ploni, tai rodo moteriškų hormonų stygių. Vyriškų hormonų perteklius – priešingai – gali tapti tankių antakių priežastimi. Kreipkitės į endokrinologą ar ginekologą.

Burna ir lūpos

Tankūs plaukeliai ant viršutinės lūpos ir skruostų dažnai byloja apie problemas dėl hormonų. Jei apatinė lūpa kiek patinusi, – tai akivaizdus plonosios žarnos negalavimo požymis.

Įtrūkimai lūpų kampučiuose? Tai reiškia, kad organizmui trūksta geležies ir cinko. Į valgiaraštį įtraukite jautienos kepenis, virtas pupeles ir lęšius. Paprašykite gydytojo, kad paskirtų vitaminų kursą.

Oda

Spuogai ir maži pūliniai byloja apie padidėjusį rūgštingumą. Dėl to gali atsirasti sąnarių skausmai ir susidaryti akmenys inkstuose. Būtinai pakeiskite mitybos įpročius: valgykite daugiau vaisių ir daržovių, ypač virtų bulvių. Mažiau mėsos ir žuvies.

Nosies sparneliai

Atidžiai apžiūrėkite nosies sparnelius. Jei ant jų išryškėjo mažos kraujagyslės, verta susirūpinti kvėpavimo organais. Gali būti, kad ten prasideda uždegiminis procesas. Neretai taip išsiduoda bronchų uždegimas.

Nuo nosies lūpų link nutįsusios klostės

Apie širdies sveikatą dažnai byloja ištisinės gerai matomos klostės nuo nosies link lūpų. Jei klostės nutrūksta arba turi nedidelius atsišakojimus, tai byloja apie širdies vožtuvo silpnumą. Jei iš abiejų pusių klostės išsidėsto skirtingai, vadinasi širdies vožtuvų darbas nesuderintas. Šiuo atveju svarbu kreiptis į kardiologą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(6)
(8)
(-2)

Komentarai ()