Japonijos zondas Hayabusa2 turės atlikti labai sudėtingą ir problematišką žygį: pavyko nušokti net 300 metrų, bet kol kas jokių gerų žinių  ()

Prieš tris mėnesius, rugsėjo pradžioje, Japonijos zondas Hayabusa2 ant asteroido Rygu paviršiaus numetė du mažus zondus, kurie turėjo ištyrinėti paviršių ir rasti tinkamiausią vietą pačiam zondui nusileisti. Jie turėjo dirbti tik keletą dienų ir atsiųsti nuotraukų, kurios misijos komandai padėtų parinkti nusileidimo vietą. Vienas zondas judėjo apie dešimt dienų, kitas – iki pat dabar; pastarasis nušokinėjo net 300 metrų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2018-12-23 Japonijos zondas Hayabusa2 turės atlikti labai sudėtingą ir problematišką žygį: pavyko nušokti net 300 metrų, bet kol kas jokių gerų žinių  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Būtent nušokinėjo, nes asteroido gravitacija yra pernelyg silpna išlaikyti važinėjantį roverį, todėl jiems reikia šokinėti mažyčiais šuoliais. Deja, nė vienoje iš daugiau nei 200 nuotraukų nematyti lygaus paviršiaus.

Dėl pirmų tokių nuotraukų Hayabusa2 nusileidimas jau buvo atidėtas, o dabar tampa neaišku, ar jam išvis pavyks tai padaryti.

Hayabusa2 vienas iš tikslų yra asteroido mėginių pargabenimas į Žemę. Planuojama, kad zondas asteroidą paliks po metų, o į Žemę iš 280 milijonų kilometrų atstumo grįš 2020-ųjų gruodį.

Kol kas misijos komanda nusiteikusi optimistiškai ir tikisi rasti sprendimą, kaip galima nusileisti ant Ryugu paviršiaus, bet tai bus tikrai problematiška. Beje, Ryugu paviršius atrodo panašus ir į asteroido Bennu, kurį neseniai pasiekė NASA misija Osiris-Rex. Jos tikslas irgi yra mėginių paėmimas, tad jei Bennu paviršius paaiškės esąs taip pat nelygus, šiai misijai irgi gali kilti problemų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Konstanta.lt
Konstanta.lt
(39)
(0)
(39)

Komentarai ()