Ryte, vakare ar per pietus? Mokslininkai sako, kad egzistuoja tinkamiausias laikas seksui  ()

Alisa Vitti yra laikoma hormonų eksperte jau vien todėl, kad yra parašiusi ne vieną knygą, dažnai pasirodo televizijoje ir nuolat konsultuoja moteris apie natūralius hormonų ciklus. Specialistė teigia, kad žmonės, kurie mano, kad tinkamiausio laiko seksui nėra, klysta. Toks laikas tikrai yra ir dėl jo gali tekti pamiršti kavos pertraukėlę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vyrai ryte patiria testosterono šuolį, kuris jiems suteikia energijos. Būtent ryte vyrai geriausiai jaučiasi fiziškai, jei tik yra gerai išsimiegoję. Tačiau Alisa Vitti mano, kad ne rytas yra geriausias laikas seksui, o popietė. Tiksliau - maždaug 3 valanda po pietų. Ir tam yra mokslinis paaiškinimas.

Nors testosterono šuolis įvyksta ryte, estrogenų lygis pakyla vėliau. Tuo tarpu moterys popiet dažnai patiria kortizolio, dažnai vadinamo streso hormonu, šuolį. Nors atrodytų, kad kortizolis tikrai neskatina noro mylėtis, iš tiesų jis pakelia energijos lygį. Kortizolio koncentracijos padidėjimas be išorinių streso šaltinių iš tikrųjų gali būti ir naudingas dalykas. Aišku, nebent ant stalo kaupiasi darbai, spaudžia terminai, o namie laukia netvarka - tuomet net minčių apie seksą nebus.

Pasak Alisos Vitti maždaug 3 valandą po pietų vyrai ir moterys yra geriausiai suderinami. Abu partneriai turi energijos, jaučiasi puikiai, gali sukurti kokybišką emocinį ryšį. Vitti nuomone, būtent tuomet seksas yra maloniausias abiems pusėms. Tačiau su ja sutinka ne visi.

Vienos kompanijos atliktas tyrimas, į kurį buvo įtraukta kiek daugiau nei tūkstantis žmonių, kad geriausias laikas seksui - 7:30, tačiau tik jei šis laikas yra maždaug 45 minutės po pabudimo. Aišku, šis tyrimas nebuvo labai rimtas mokslinis darbas, tačiau teigiama, kad rytinis seksas yra ne tik kokybiškas, bet ir sveikas - endorfinų antplūdis gerina nuotaiką ir suteikia energijos. Geresnė nuotaika ryte beveik visada reiškia ir geresnę dieną.

Paklausinėję skirtingų žmonių, išgirstume dar daugybę skirtingų atsakymų. Tikriausiai kiekviena pora turi surasti laiką, kuomet abu žmonės yra geriausiai suderinami, turi daugiausiai energijos ir noro mylėtis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(19)
(21)
(-2)

Komentarai ()