Meksika skelbia, kad tarptautinis „karas su narkotikais“ pralaimėtas ir belieka vienintelė išeitis - panaikinti visus draudimus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

T 2019-05-27 13:43
Vilniuje kadaise, o gal ir dabar buvo galima laisvai įsigyti narkotikų, bet vis tiek ne Vilnius o Visaginas lyderiavo pagal narkomanų skaičių tūkstančiui gyventojų. Beje Rusijoje jų maždaug 7 kartus tūkstančiui gyventojų daugiau nei Lietuvoje. Beje Baltarusijoje pranešė, kad įvedus ilgus įkalinimo terminus už narkotikų pardavinėjimus, jų apyvarta sumažėjo per puse. Na nelabai noriu tai tykėti. Manau narkotikų legalizavimas padidins narkomanų skaičių.
punktyras 2019-05-27 14:38
Nesusijusiomis ir prieštaringomis informacijos nuotrupomis grindžiamo išvados pasitikėjimo nekelia. Siūlau pasidomėti Portugalijos patirtimi.
BrendasGazuotas 2019-05-27 14:45
Pralaimėjo su narkotikų kontrolę - pralaimės ir su mokesčių surinkimu. Galėtų pasikonsultuoti su Duerte...
Staska 2019-05-27 15:30
Manau, kad su silpnais narkotikais: hašišas, psilobsinas gal ir būtų galima kažkiek taip kovoti (legaliai prekiaujama tabako gaminiais ir alkoholiu, bet vis tiek vis kalbama koks tai blogis žmogui ir visuomenei, bei ieškoma vis būdų, kaip apriboti jų prieinamumą). Bet pagrindinis ir pelningiausias biznis tose šalyse yra kokainas, nelabai įsivaizduoju, kad kažkas galėtų legalizuoti kada nors tokių narkotikų pardavimą ir kuo visą tai galėtų baigtis... O gal dabartinis Meksikos prezidentas, tiesiog geriau negu jo pirmtakas sutaria su Meksikos narkotiku karteliais ?
HardAxe 2019-05-27 15:39
tada siūlau pasidomėti Alkoholio statistika. Arabų kraštuose jis griežtai draudžiamas, JAV jį buvo uždraudus ir susifailino, Rusijoje jis laisvai prieinamas. Kur alkoholis daugiau sukelia problemų? Kodėl arabų šalyse nėra siautėjančių alkoholikų ir naminukės fabrikų?
Niemand 2019-05-27 16:01
Na Portugalai de facto viską legalizavo jau beveik 20 m. ir nieko nenutiko. Toks savotiškas modelis pas juos - kaip ir nelegalu, bet nors už turėjimą bet kokių narkotikų savo reikmėms teoriškai gali būti administracinė bauda (~100 EUR), bet praktiškai niekas negaudo. Prekeivius gaudo.
Niemand 2019-05-27 16:04
Kažkoks kognityvinis disonansas...
Lukasfragas 2019-05-27 16:35
Ei blem, tai kad 60 metų kažkas neveikia, nereiškia, kad sugedę.. ar reiškia...? )
Ar_as? 2019-05-27 17:15
Pagal tokią logiką, mespralaimėjome karą ir su nužudymais: draudžiame ir baudžiame jau tūkstančius metu, o jie kaip vyko, taip ir vyksta. Kaip dar niekam nekilo mintis legalizuoti?
VOiD 2019-05-27 18:14
Sveikintinas zingsnis.
Monochamus 2019-05-27 18:33
Kai kuriose šalyse kokainas dalinai legalizuotas. Laisviausiai į jį žiūri kolumbija. https://en.wikipedia.org/wiki/Legal_status_of_cocaine
Monochamus 2019-05-27 18:41
Arabų kraštuose ne tik įstatymai, bet ir religija/kultūra neleidžia, todėl nelabai tinkamas palyginimas su vakarų civilizacija. Pietryčių azijoje, kur dominuoja budizmas, nėra alkoholio draudimo, bet vartojimas taip pat mažas. Tai, kas tinka arabams nebūtinai tiks Europiečiams, kuriems alkoholio vartojimas yra kultūros dalis. Ar tuo labiau Rusams... Manau uždraudus Rusijoje alkoholį, tai greit visi nusinuodys nuo pilstuko. JAV "sausasis įstatymas" yra labai puikus pavyzdys, kad draudimai kartais duoda daugiau žalos nei naudos.
qriuqriu 2019-05-27 20:33
hmm, keistokai seip, kad narkotikams pietieciu tolerancija didesne nei siaurieciu, sutinku, o va alkoholiui siaurieciai atsparesni, iskyrus per daug siaurius, bet ar juos narkotiku poziuriu kas tikrino? jei butu kiekvieno individo kontrole remiantis jo genais aiskumo butu daugiau, nes dabar pasauly tiek genu maisytu visose platumose, kad neaisku kas kur
mobilunkas 2019-05-27 21:26
stipraus alkoholio vartojimas labai didelis visose siaurinese salyse, na ka padarysi kad rusija pagrinde siaure uzima, lugiai kaip ir jav, kanada, o pietinese salyse vyrauja silpnas alkoholis. arabai, musulmonai vyrauja karstuose krastuose, todel ir nevartoja alkoholio, nes karstyje stiprus alkoholis baigtusi blogai, na o saltyje niekas daug alaus irgi negers, o degtine taip. Tad kalbant apie alkoholio vartojima reikia ziuret salies koordinates - platuma ir tik tada sprest ar salis daug alkoholio vartoja ar mazai. budistai irgi vyrauja karstuose krastuose, todel alkoholio vartoja mazai. jei visi budistai susikraustytu link zemes asigaliu jie alkoholio vartotu daug, kodle musulmonai nevalgo kiaulienos? nes karstama ore kiauliena pirma sugenda, ir tiesiog visi tokie pastebejimai sukeliami i religija, kad zmones geriau isimintu draudimus
T 2019-05-27 23:18
Pridedu lentele kaip vartojamas alkoholis pasaulyje: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_c ... per_capita Jo mažai naudoja ne tik musulmonai, bet ir neturtingose valstybėse, tame tarpe ir Centrinėje Amerikoje.
Talkatif 2019-05-28 00:47
Tose šalyse, kur alkoholio suvartojimas mažas, yra suvartojama labai daug kanapių. Ne virvėms. Teoriškai jos daug kur draudžiamos, bet praktiškai tai nevaldoma. Daug kur iš rytų šalių šis vartojimas turi senas tradicijas. Norėčiau, kad pas mus būtų normali kokaino apskaita ir privalomi jo testai į bet kurią valstybės tarnybą, įstatymų leidybos aparatą. Nes akivaizdžiai kai kurie personos į tai stipriai įniukę. Nesiorientuoja aplinkoje, kovoja su vėjo malūnais, nuomones keičia, kaip kojines. Ir niekas to nekontroliuoja.
HardAxe 2019-05-28 10:58
Manau rusai turi daug didesnį "unrecorded unrecorded consumtion " bet kuriuo atveju Lietuva šiknoj ir, mano galva, reikia stengtis išgyvendinti kuo daugiau visokių priklausomybių kiek tai įmanoma, o ne kurti sąlygas naujoms. Tai ką sau gali leisti italas nebūtinai tinka lietuviams, tiesiog kitoks mentalitetas.
conjurer 2019-05-28 11:40
.
HardAxe 2019-05-28 12:13
čia gal nuo aplinkos ir požiūro priklauso. Aš mažiau perku. Degtinės, brenžio visada turiu namie. Tiesiog likę dar nuo vestuvių. Tiek ir naudojami jie... O pirkdamas alų nusiperku butelį, pritrūks - tai nebegersiu. Žinau, akd nebegausiu, pagalvoju kiek man reikėtų neprisigeriant jo nusipirkti ir volia... Gal susitupėjau ir bet kuriuo atveju mažiau pirkčiau? Bet kai pažiūriu į vyresnę kartą... tai gal ne...
sub 2019-05-28 15:32
O aš manau apie priklausomybes kitaip. Aš manau, kad taip ar taip bus priklausomybių nuo narkotinių medžiagų, ar tu legalizuosi ar ne. Bet legalizavus, valstybė galėtų surinkti daugiau pajamų ir akcizų.