Vokietijos cirkas, kokio dar nebuvo: iki šiol tai buvo įmanoma tik mokslinėje fantastikoje, o dabar tai - realybė (Video)  ()

Vokietijos cirkas „Circus Roncalli“ gyvūnų pasirodymais, akrobatika ir kitais cirko numeriais europiečius linksmino nuo 1976 m. Tačiau paskutiniu metu cirkas pasuko į modernias technologijas – ir taip dar geriau atskleidė savo talentą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Siekdamas išreikšti paramą gyvūnų gerovės užtikrinimui, cirkas vietoje realių gyvūnų pasitelkė hologramas. Apie būsimą žingsnį Vokietijos žiniasklaida pasitelkė paskelbė dar 2017 m., o po metų viskas ir buvo įgyvendinta – ir štai vienas įrašas „Reddit“ tinkle atkreipė į tai pasaulio dėmesį. Gyvūnų šou atrodo daugmaž kaip įprastas gyvūnų numeris: dresiruotojas įsitaiso arenos viduryje, o šią iš visų pusių supa publika.

Gyvūnai atsiranda tarsi iš niekur: žirgai ima šuoliuoti ratu, dramblys balansuoja ant dviejų užpakalinių kojų, o zebro dydžio auksinė žuvelė sustingsta centre – tačiau visi šie gyvūnai yra trimatės hologramos ir projekcijos. Ir visa tai realybe pavertė penkiolika 3D dizainerių, vienuolika lazerio spindulių ir daugiau nei 3000 įvairių procesų, rašo „IFL Science“.

„Mes buvome pirmieji. Mes sukūrėme apskritą hologramą, nes ir arena yra apskrita, – sakė „Roncalli“ įkūrėjas ir direktorius Bernhardas Paulas ir teigė, kad perėjimą prie štai tokių skaitmeninių virtualių gyvūnų labai gerai įvertino lankytojai iš viso pasaulio.

360° trimatės holografijos siekia 32 metrų plotį ir 5 metrų gylį. Rašoma, kad sprendžiant pagal žiūrovų reakcijas, jie hologramas priėmė taip gerai, kaip ir anksčiau tikrus gyvūnus - ar gal net ir geriau.

Pastaraisiais metais net kelios šalys cirkuose uždraudė naudoti gyvūnus – įskaičiuojant Airiją, Italiją ir Indiją. Šiemet „Circus Roncalli“ taip pat sugebėjo į vaidinimą įtraukti realų robotą – kaip akrobatinį partnerį žmogui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(21)
(6)
(15)

Komentarai ()