Titane galėtų egzistuoti gyvybė, panaši į žemišką? NASA pradeda didžiulį projektą  ()

Titanas labai įdomus dėl potencialaus tinkamumo gyvybei. Įprastai kalbama apie galimai visiškai kitokią gyvybę, nei žemiškoji, paremtą angliavandeniliais, o ne vandeniu, ir tarpstančią labai žemoje Titano temperatūroje. Bet yra ir kita hipotezė: įvairiais organiniais junginiais turtingas Titano paviršius gali būti puikus energijos ir medžiagų šaltinis popaviršiniam vandenynui, kuriame galėtų egzistuoti gyvybė, panaši į žemišką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ištirti tokios hipotezės tikėtinimui neseniai pradėtas didžiulis NASA projektas. Jo metu, naudojantis laboratoriniais tyrimais, skaitmeniniais modeliais ir stebėjimų duomenimis, bus bandoma išsiaiškinti, ar Titano paviršiaus medžiaga gali pasiekti giliai po ledo sluoksniu esantį vandenyną, ar ta medžiaga gali sukurti gyvybei tinkamas sąlygas vandenyne, ir ar tomis sąlygomis gali susiformuoti bei vystytis gyvybė.

Taip pat bus bandoma nustatyti, kokius pėdsakus gyvybiniai procesai gali sukurti Titano paviršiuje, kuriuos galėtume aptikti teleskopais iš Žemės ar ateities artimesnių misijų metu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Konstanta.lt
Konstanta.lt
(25)
(2)
(23)

Komentarai ()