Kaip greitai ir efektyviai atsikratyti česnako kvapo iš burnos? Ekstremalus tyrimas ir stebuklas, kurį daro obuoliai  (3)

Aštrų maistą daugelis laiko tikru delikatesu ir teigia, kad nieko nėra geriau už sotų, gausiai česnakais pagardintą patiekalą. Bėda tik ta, kad šitaip papuotavus burnoje lieka stiprokas ir ne itin malonus česnakų kvapas. Laimei, egzistuoja natūralus būdas, kaip jo atsikratyti greitai ir efektyviai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ilgą laiką buvo tikima, kad burnoje tvyrantį česnakų kvapą lemia kramtymas: esą kuo intensyviau kramtysime, tuo kvapas bus stipresnis. Deja, po vieno neseniai atlikto eksperimento šį įsitikinimą teko paneigti. Atliekant tyrimą, į žmogaus skrandį česnakų buvo įstumta per zondą. Vertinant rezultatus paaiškėjo, kad iš burnos sklindantis kvapas yra lygiai toks, tarsi česnakus žmogus būtų kramtęs.

Pavyko išsiaiškinti, kad česnakų kvapas iš burnos ima sklisti todėl, kad į plaučius patenka virškinimo proceso metu susidarančių sieros junginių.

Kai šitai paaiškėjo, specialistams ėmė kilti naujų idėjų, kaip neutralizuoti iš burnos sklindantį nemalonų kvapą. Pagelbėti, kaip jie teigė, tikrai galėtų konkretūs cheminiai elementai, o idealiai šiai užduočiai, esą, tiktų rozmarinų rūgštis. Tik kas galėtų pasakyti, kokiuose maisto produktuose jos koncentracija yra pakankama česnakų kvapui nugalėti? Be to, reikėjo įsitikinti, kad iškelta hipotezė teisinga.

Eksperimento iniciatoriai pasuko ekstremaliausiu keliu. Tyrime panorę dalyvauti asmenys iš pradžių turėjo valgyti česnakus, o tada – įvairius produktus, kuriuose esama minėtos (arba analogiškos) medžiagos. Daugiausia problemų kėlė tai, kad buvo neįmanoma apskaičiuoti, koks tokių medžiagų kiekis laikytinas pakankamu.

Galų gale pavyko išsiaiškinti, kas tas ypatingasis produktas, gebantis sukovoti su česnakų kvapu. Pasirodo, kad tai – paprasčiausi obuoliai. Beveik nekyla abejonių, kad suvalgius porą obuolių, česnakų kvapas nebekels jokių nepatogumų, nes jo tiesiog neliks.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(22)
(2)
(20)

Komentarai (3)