Pekino oro uostas rodo, kokius stebuklus galima padaryti su 5G technologija: daugiau nebereikės rodyti pasų, jokio popieriaus ir kvitų (Video)  (4)

Pekino „Daxing“ tarptautinio oro uosto lankytojų laukia didžiulės naujovės. „Huawei“, „China Easter Airlines“ bei „China Unicom Beijing“ suvienijo jėgas, kad minėtame oro uoste įdiegtų 5G išmaniųjų kelionių paslaugų sistemą. Ši inovatyvi sistema itin pagerins keleivių patirtį ir, tikimasi, taps nauju oro uostų standartu visame pasaulyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Leis taupyti keleivių laiką

5G technologija paremta išmanioji kelionių paslaugų sistema leidžia supaprastinti dalį procedūrų, kurias keleiviams būtina atlikti oro uoste. Taip yra taupomas ne tik keleivių, bet ir oro uosto darbuotojų laikas. Negana to, dėl inovacijų Pekino „Daxing“ oro uostas tapo dar saugesnis.

Tarp minėtų paslaugų, kurias apima naujoji sistema, yra veido atpažinimas keleivių registracijos metu, taip pat personalizuota oro linijų išmanioji programėlė bei bagažo paslaugų įgyvendinimas be jokių popierinių dokumentų.

„Tai yra vienas pirmųjų 5G technologija paremtų oro uosto paslaugų pavyzdžių, skirtas pagerinti keleivių patirtį. Šios paslaugos teikiamos naudojant 5G, dirbtinį intelektą bei papildytąją realybę. Galime drąsiai teigti, kad nustatome naujos kartos išmaniųjų oro uostų standartą“, – sako kompanijos atstovai.

5G aprėptis visuose oro uosto terminaluose pasiekiama naudojant „Huawei“ sukurtą skaitmeninę sistemą „5G LampSite“. Ji jau buvo išbandyta su telekomunikacijų bendrove „China Unicom Beijing“ šių metų rugpjūtį.

Bandymų metu pasiektas rezultatas viršijo 1,2 Gbit/s greitį. Tai reiškia, kad sukurtas tinklas atitinka visus reikalavimus, kuriais remiantis keleiviai gali naudotis 5G ryšio privalumais.

Pasų rodyti daugiau nebereikės

„Daxing“ oro uoste „China Eastern Airlines“ keleiviams nuo šiol nebereikės rodyti savo asmens tapatybės dokumentų ar nuskaityti QR kodų. Dėl išmaniosios kelionių paslaugų sistemos keleiviai gali atlikti visas procedūras nuo bilieto įsigijimo, registracijos į skrydį ar įlaipinimo į lėktuvą vien tik nuskaitydami savo veidą.

Pasak „Huawei“, skrydžio palydovai gali baigti laipinimo procedūras patvirtindami keleivio tapatybę ar palydėdami juos iki sėdėjimo vietos pasitelkę veido atpažinimo sistemą. Ši funkcija taip pat pasitarnauja ir antžeminių paslaugų personalui, kadangi sistema leidžia atpažinti keleivius ir priminti jiems apie įlaipinimą.

Negana to, naudodamiesi išmaniaisiais ekranais, esančiais registracijos, saugumo patikros ar VIP zonose, keleiviai gali gauti visą informaciją apie skrydžius, įlaipinimo vartus ar netgi orų prognozę vien tik nuskaitę savo veidą.

Kad būtų užtikrintas aukščiausias duomenų saugumo lygis, „China Eastern Airlines“ yra įsipareigojusi ištrinti visus su keleiviu susijusius duomenis, kai tik pastarasis įlipa į savo lėktuvą.

Siūlo personalizuotas paslaugas

Oro uoste įdiegti galingi telekomunikacijų bendrovės „China Unicom Beijing“ 5G tinklai, kuriuos sukūrė „Huawei“, leidžia perduoti didelius duomenų kiekius per itin trumpą laiką, o tai savo ruožtu atveria personalizuotas paslaugas visiems „China Eastern Airline“ klientams.

Minėta oro linijų bendrovė per visą kelionės procesą gali perduoti personalizuotą informaciją, įskaitant priminimus apie bilietų išdavimą, registraciją į skrydį, įlipimą į lėktuvą, taip pat įlaipinimo vartų pakeitimus, bagažo reikalavimus ir kt. Be įprastų priminimų, išmaniojoje programėlėje keleiviams pateikiama informacija apie bagažo priėmimą ar atsiėmimą, vaikų skrydžius ir pan.

Netolimoje ateityje planuojama teikti informaciją ir apie laiką nuo išvykimo vietos iki oro uosto, kada derėtų atsidurti keleivių patikros zonoje ir kt. Sistemos kūrėjai viliasi, kad minėtos paslaugos sumažins keleivių stresą prieš skrydį bei suteiks daugiau patogumo planuojant savo keliones.

Jokio popieriaus ir kvitų

„China Eastern Airlines“ kompanija kartu pradėjo 5G bagažo sekimo paslaugą, kuri veikia su ilgalaikio RFID žymėjimo sprendimu.

Naudodami patvarias ir daugkartinio naudojimo RFID bagažo korteles, kurios yra draugiškos aplinkai, keleiviai gali pridėti jas prie savo išmaniųjų telefonų ir prisijungti prie bagažo registracijos. Atlikus aktyvavimą, beliks pristatyti savo lagaminus į bagažo priėmimo skyrių be jokių popierinių kvitų.

Palyginus su tradiciniais metodais, bagažo paslaugos su nuolatinėmis kortelėmis yra patogesnės bei išmanesnės. Be to, keleiviai bet kuriuo metu gali stebėti registruoto bagažo būseną „China Eastern Airlines“ programėlėje, o oro uosto darbuotojams suteikiama galimybė greičiau atlikti bagažo patikrą.

Su partneriais įdiegta sistema užtikrina, kad oro uosto paslaugos būtų intelektualesnės, patogesnės ir naudingesnės keleiviams. Po bandymų Pekino „Daxing“ oro uoste ketiname išplėsti intelektualiųjų kelionių paslaugų sistemą į Pekino, Šanchajaus ir kitus didžiuosius Kinijos oro uostus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(14)
(3)
(11)

Komentarai (4)