Kokių inžinerinių sprendimų Lietuvoje ieško NASA? (Video)  ()

1998 metais NASA paleido Marso klimato tyrimų palydovą, kuris pasiekęs Marso atmosferą, joje tiesiog sudegė. Nesėkmės priežasčių ilgai ieškoti nereikėjo. Pasirodo, komanda, programavusi palydovo sistemas, naudojo britų metų sistemą, o NASA – metrinę, todėl NASA duotas komandas palydovas suprato visiškai kitaip. Taip NASA atsigręžė į sistemų inžinerijos sprendimus, gelbėjančius nuo tokių nesusipratimų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lietuvių įmonės pardavimų vadovo Andrius Strazdausko teigimu, sistemų inžinerija yra tik viena inžinerijos šaka, leidžianti idėjas testuoti virtualioje erdvėje pagal pageidaujamus kriterijus. Nuolatinė technologijų plėtra, didėjantis kompleksiškumas tampa iššūkiu inžinieriams, kurie turi būti tikri dėl kiekvienos projekto detalės. Sistemų inžinerijos sprendimai padeda sujungti visų inžinierių darbą į bendrą sistemą. Tai leidžia įvairioms pramonės kompanijoms, tarp jų ir NASA, atrasti galimus projekto trūkumus ir juos pašalinti prieš pradedant gamybą.

„Mokslo sriubos“ tinklalaidėje A. Strazdaukas atskleidė, kad sistemų inžinerija leidžia sutaupyti ne tik daug laiko, bet ir finansinių išteklių. Kompanijoms nereikia gaminti daugybės prototipų, testavimo sąlygas atkuriančių aparatų ar atradus klaidą išmesti turimus produktus į sąvartyną, nes dar prieš pradedant prototipų gamybą viską galima patikrinti kompiuteryje. Sistemų inžinerija vis labiau domisi pramonės gigantai, o lietuvių kurtas sistemas jau dabar naudoja NASA, „Airbus“, „Boeing“ ir kitos gerai žinomos įmonės.

Pokalbio su A. Strazdausku apie sistemų inžineriją klausykite „Mokslo sriubos“ „Youtube“ paskyroje, „Spotify“ bei „Soundcloud“ platformose:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Mokslo sriuba
Mokslo sriuba
(13)
(1)
(12)

Komentarai ()