Naujas tyrimas rodo, kad žarnyno bakterijos atidžiai stebi, ar jūsų kūnas sensta  (1)

Naujas JAV bendrovės „Insilico Medicine“ tyrimas rodo, kad jūsų žarnyno bakterijos atidžiai stebi, ar jūsų kūnas sensta.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mokslininkai ištyrė 1 165 žmonių iš viso pasaulio žarnyno bakterijų mėginius. Jie atkreipė dėmesį, kiek ir kokių bakterijų rado. Taip mokslininkai sukūrė tikslų duomenų rinkinį, aprašantį 95 skirtingų bakterijų rūšių pasiskirstymą kiekvieno tiriamojo žarnyne.

Tada 90 proc. tiriamųjų mėginių duomenys ir informacija apie jų amžių buvo pateikti kompiuteriui, kuris turėjo nuspėti asmens amžių pagal jo žarnyno bakterijas. Pateikus likusių 10 proc. mėginių informaciją kompiuteriui, šis atspėjo jų amžių vos su 4 proc. paklaida. Iš 95 bakterijų rūšių 39 buvo svarbios nustatant tiriamųjų amžių. Eubacterium halii kiekis auga senstant, o kitų bakterijų – priešingai.

Šią naują mokslinių duomenų bazę galima naudoti ir kitiems tyrimams, nes ji leidžia greitai nuspėti biologinį amžių. Todėl bus lengviau išsiaiškinti, ar ligos turi įtakos senėjimo procesui, ar nauji vaistai turi nepageidaujamų šalutinių poveikių, spartinančių senėjimą. Tam gydytojams užteks tiesiog patikrinti pacientų žarnyne slypintį biologinį laikrodį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Iliustruotasis Mokslas
Iliustruotasis Mokslas
(23)
(2)
(21)

Komentarai (1)