Tai daro visi, bet ne visi tai daro teisingai - kaip reikėtų išsišnypšti nosį?  ()

Kai nosis užsikimšusi, ją, aišku, norisi išsišnypšti, tik ši procedūra svarbesnė dėl komforto, o ne dėl sveikatos. Kad ją atlikti pavyktų kuo efektyviau ir po akimirkos galėtumėte laisvai įkvėpti oro, prisiminkite keletą paprastų patarimų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jei nosį pūsite pernelyg stipriai, kanaluose, jungiančiuose nosį su ausimis, gali susidaryti ganėtinai didelis slėgis, kurio pakaks ausies būgneliui pažeisti. Visa laimė, kad su tokia jėga nusišnypšti įstengti ne taip paprasta, rašoma portale theguardian.com.

Blogiausia, kas iš tiesų gali nutikti pučiant nosį ypač stipriai, – tai kraujavimas: veikiamos didžiulio slėgio kraujagyslės gali įtrūkti. Tačiau dramatizuoti tokios situacijos nėra jokio pagrindo: daugių daugiausia pastebėsite šiek tiek kraujo ant nosinės ar servetėlės, į kurią nusišnarpštėte.

Šnypščiantis nosį, orą galima pūsti iš karto pro abi šnerves, tačiau dėl pertvaros tokia metodika gali nepasiteisinti. Bus kur kas efektyviau ir paprasčiau, jei iš pradžių išsipūsite vieną šnervę, o tada – kitą.

Nosies pūtimas – iš esmės dėl komforto atliekamas veiksmas, todėl nekeista, kad daugeliui poreikis jį atlikti kyla pajutus gleivių perteklių nosies angose. Kiekvienas mūsų per dieną išskiria daugiau nei pusę litro gleivių, kurias nuryjame to nė nepastebėdami. Būtinybė išsišnypšti nosį atsiranda tada, kai gleivių pagaminama per daug, o taip nutinka, pavyzdžiui, peršalus, dėl alergijos, šienligės ar kitokių fiziologinių priežasčių. Jei tenka dirbti užterštoje aplinkoje, nosies pūtimas yra savotiškas būdas atsikratyti gleivėmis, kuriose prisikaupia iš aplinkos patenkančių nešvarumų ir teršalų.

Nosies skalavimas druskos tirpalu yra procedūra, kurią gydytojai paprastai rekomenduoja įvairių kvėpavimo takų problemų (alergiją, rinosinusitą) patiriantiems pacientams. Tai taip pat papildomas būdas išsivaduoti nuo gleivių pertekliaus. Nosies skalavimo rinkinį galima įsigyti vaistinėje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(3)
(13)
(-10)

Komentarai ()