Sukūrė medžiagą, paverčiančią objektus nematomais: naujovę galima panaudoti tiek karinėje, tiek civilinėje srityse (Video)  ()

Kanados įmonė „Hyperstealth“ sukūrė medžiagą, paverčiančią objektus nematomais. Naujovę galima panaudoti tiek karinėje, tiek civilinėje srityse.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pamatyti, vadinasi, patikėti. Bent jau tokios nuomonės laikomasi Kanados įmonėje „Hyperstealth“, sukūrusioje medžiagą „Quantum Stealth“.

Tai specialios rūšies plastikas, kuris iškraipo šviesos spindulius, todėl už jo esantis daiktas praktiškai susilieja su fonu ir tampa nepastebimas.

Įdomu tai, kad iškraipoma ne tik regimoji šviesa, bet ir ultravioletiniai bei infraraudonieji spinduliai. Be to, „Quantum Stealth“ nereikia maitinimo šaltinio.

Naujove susidomėjo kelių šalių kariuomenės. Manoma, jog naudojant šį plastiką galima sukurti naujos rūšies maskuojamąją medžiagą, padėsiančią geriau paslėpti kareivius ir karinę techniką nuo priešo. Taip pat svarstomi ir civiliniai naujosios technologijos pritaikymo būdai.

Pavyzdžiui: iš plastiko „Quantum Stealth“ pagamintus ekranus galima naudoti vietoje namų stiklų ir padidinti privatumą nebijant, kad patalpų viduje bus tamsu.

Tiesa, svajojantiems apie nematomumo apsiaustą teks palaukti. Kol kas „Quantum Stealth“ paslepia tik tam tikru atstumu nuo plastiko esančius objektus ir nesukuria nematomumo efekto pridėjus prie pat daikto.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(46)
(3)
(43)

Komentarai ()