Štai dėl ko japonai rečiau serga širdies ir kraujagyslių ligomis  ()

Japonijoje ieškant atsakymų į klausimus, kodėl toje šalyje santykinai mažai žmonių serga širdies ir kraujagyslių ligomis, buvo atrastas fermentas natokinazė. Tai iš specialiu būdu fermentuotų sojų pupelių išgautas natūralus fermentas kraujotakai ir kraujagyslėms stiprinti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Natokinazės fermento nauda viso kūno kraujotakai pagrįsta moksliniais tyrimais. Šis fermentas mažina trombų (kraujo krešulių) susidarymo riziką, ardo susidariusius trombus. Taip pat slopina uždegiminius procesus kraujagyslėse, gerina kraujo tėkmę ir cirkuliaciją, sumažina jo klampumą, nežymiai mažina kraujospūdį.

Natokinazę rekomenduojama vartoti pacientams, turintiems širdies ir kraujagyslių ligų ir ypač trombozės rizikos veiksnių, tai yra vyresniems nei 40 metų, taip pat turintiems paveldimumo riziką ar sergantiems širdies nepakankamumu, ateroskleroze, periferinių arterijų ligomis, cukriniu diabetu, onkologinėmis ligomis, turintiems venų patologijas, patyrus miokardo infarktą ar insultą.

Fermentas naudingas ir turintiems padidėjusį cholesterolį. Neužtenka vien tik sumažinti jo kiekį kraujyje, nes tai nepadeda visiškai atkurti sutrikdytos kraujotakos, sumažinti trombų (kraujo krešulių) susidarymo rizikos, nuslopinti uždegiminių procesų kraujagyslėse, todėl kontroliuojant cholesterolį naudinga mitybą papildyti ir natokinazės fermentu.

Natokinazė rekomenduojama padidėjus gliukozės kiekiui kraujyje, kamuojamiems hipertenzijos – padidėjusio kraujospūdžio, taip pat moterims, vartojančioms kontraceptines priemones, ypač rūkančioms ir turinčioms antsvorio.

Šis fermentas naudingas ir mažai judantiems, stresą patiriantiems, sėdimąjį darbą dirbantiems, poilsio stoka besiskundžiantiems žmonėms ir tiems, kurių mityba nėra visavertė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(14)
(1)
(13)

Komentarai ()