Elonas atskleidė ką reikia daryti, jei norime pasiekti Marsą – „jei taip ir toliau, aš numirsiu nepamatęs, kaip žmonės skrenda į Marsą“ (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

amas 2020-03-12 15:52
Pamišrot paminėt, kad raketų dydis turėtu smarkiai išaugti.
AAA000 2020-03-13 11:38
reikejo investuot i gyvenimo prailginima - tada sulauktu prafukino savo sansa...
Arunas1948 2020-03-13 15:31
Muskui aiskiai truksta pinigu kad toliau seka pasakas apie keliones i Marsa, ne visus bilietus ispardave.
tomas_vaitkevicius 2020-07-11 18:42
Norima sukurti raketą, kuri galėtų nuskristi iki Marso ir grįžti. Iš eilės nesėkmingų bandymų galime daryti išvadą kad inžinieriai su mokslininkais yra nežinomoje zonoje. Esamos medžiagų, kuro ir architektūros kombinacijos tiesiog neišlaiko būtinų apkrovų testų reikalingų įveikti Žemės ir Marso atmosferas. Kaip pagaminti tokį kuro "baką" kuris atlaikytų? Na jei čia inovacijų klausimas, tuomet reiškia, kad institutams teks pradėti mąstyti tarpplanetinėmis kategorijomis. Turiu nuojautą, kad jie eina jau patikrintu mums įprastų raketų architektūros keliu. Ir tai vis atveda į aklavietę.
Arunas1948 2020-07-11 19:30
Visiems aisku kad zmogus Marse neisgyvens tik Muskui nedaeina.
bmk1245 2020-07-11 19:45
Dar vienam pacientui iš šeštosios palatos paaiškinsiu - Antarktidos stotyse šimtai darbuotojų pragyvena pusmetį žiemos metu be fizinio ryšo (tiekimo) su pasauliu. Marse būna kiek šilčiau nei Anktarktidoje, plius tik keli astronautai su tonomis krovinio. Tik bukagalviams nedaeina, kad tai yra įmanoma.
AAA000 2020-07-12 01:08
Marse silpnesne gravitacija. principe kaip Menulyje panasi. pabut Marse aisku kad imanoma. bet gyvent - labai sunkiai manau. ten neis net isnesiot ir gimdyt normaliai be kokiu nors centrifugu. manai isbus boba 9 menesius centrifugoje su 1G, kad galetu normaliai isnesiot vaisiu? nepriskraidys gi gimdyt i zeme su tokiai dabartiniais greiciais... o ilgaamziskumo juk neturim - kad tai nekeltu diskomforto... Menulyje bazes nesugeba pastatyt. ten dar kiek zinau (Menulyje) - erdves suvokimo problemos zmonems kyla - kazkaip mazai apie tai raso. pargriuna lygioj vietoj ir pan... kazkokia atstumu dizorientacija. tiketina ir Marse bus aktualu vienu zodziu jei kosminej stoty po metu-dvieju jau ziaurios sveikatos problemos - tai tiketina kad iki Marso nuskris maziausiai 80-95% skridiku puslavoniu stadijoj... cia dar net nenusileidus ant pavirsiaus. apie klestincia kolonija manau neverta net kalbet. aplamai manau turetu zmonijos tikslas but pirmiau pasistatyt kosmine stoti neprirista prie zemes, kurioje galimetu daugintis ir pilnavertiskai pragyvent visa gyvenima. cia TIKRASIS pirmas etapas. issilaipint kazkokiam Marse ir kazka ten statyt - cia jau pati ideja FAIL.