Elonas atskleidė ką reikia daryti, jei norime pasiekti Marsą – „jei taip ir toliau, aš numirsiu nepamatęs, kaip žmonės skrenda į Marsą“ (Video)  (7)

Šį pirmadienį Vašingtone (JAV) vykusioje „Satellite 2020“ konferencijoje „SpaceX“ generalinis direktorius Elonas Muskas susirinkusiems pramonės atstovams ir žurnalistams atskleidė, koks dabar yra didžiausias jo rūpestis dėl kelionių į Marsą. Taip pat paaiškėjo ir tai, kad jau labai greitai „Crew Dragon“ kapsulė į kosmosą nugabens pirmąją astronautų komandą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Jei mes nepagerinsime savo progreso tempų, aš tikrai būsiu miręs dar prieš mums nukeliaujant į Marsą“, - pareiškė Elonas Muskas.

Jis teigia, kad „jei prireiks 18 metų vien tam, kad būtume pasirengę iškelti žmones į orbitą, aš tikrai būsiu miręs ir nepamatęs kaip žmonės nukeliauja į Marsą. Mes turime gerinti inovacijų tempą“.

Elonas taip pat pažymėjo, jog progresas šioje srityje yra tiesiog būtinas. „Jei dramatiškai nepagerinsime savo inovacijų lygio, nėra šansų, kad atsiras Mėnulyje bazė ar miestas Marse“, - teigia Muskas ir priduria, kad šiuo metu, tai „yra mano didžiausias rūpestis“.

Tokias Elono Musko kalbas tikriausiai pakurstė ir vienas paskutiniųjų įvykių. Visai neseniai buvo bandomas „Starship“ raketos – kuri ir nugabens žmones į Marsą – prototipas ir viskas baigėsi sprogimu.

Po šios nesėkmės Elonas buvo rimtai įpykęs ir ragino inžinierius su raketa elgtis taip, „tarsi tai būtų jūsų kūdikis“.

Elonas jau ir anksčiau teigė, kad nori turėti 1000 tokių „Starship“ raketų, kurios į Marsą gabentų krovinius bei žmones ir padėtų įkurti miestą šioje Raudonojoje planetoje.

Elonas tiki, kad jei viskas vyks pagal planą, jau 2050-aisiais Marse gali gyventi milijonas žmonių.

Panašu, kad laukia daugybė sunkaus darbo. Ir visgi, šiomis dienomis pasklido informacija, kuri turėjo pradžiuginti tiek Eloną, tiek ir visą kosmoso bendruomenę.

Kaip informuoja „Reuters“ kosmoso skilties žurnalistė Joey Roulette, „SpaceX“ prezidentė Gwynne Shotwell patvirtino, jog pirmoji astronautų komanda su „Crew Dragon“ turėtų išskristi jau gegužės mėn.

Primename, kad šiais metais įvyko reikšmingi ir puikiai nusisekę „Crew Dragon“ kapsulės bandymai, po kurių NASA su „SpaceX“ sutarė, kad dabar astronautai į Tarptautinę kosminę stotį bus gabename su šiais erdvėlaiviais.

Ši misija JAV yra gyvybiškai svarbi, nes tai būtų pirmasis žmonių skrydis į kosmosą iš JAV teritorijos nuo 2011 metų, kai darbą baigė Šatlai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Darius Verbickas
(37)
(2)
(35)

Komentarai (7)