Iki šiol to dar nėra padaręs nei vienas automobilių gamintojas – Elonas Muskas sveikina su istoriniu pasiekimu ir tai tik įrodo, kad „Tesla“ visus lenkia septynmyliais žingsniais  (8)

„Tesla“ paskelbė, kad iki šiol pagamino tiek elektromobilių, ko nėra padaręs nei vienas automobilių gamintojas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dar prieš kelerius metus daugelis žmonių netikėjo, kad „Tesla“ gali pasiekti tokią sėkmę ir būti pagrindiniu elektromobilių gamintoju visame pasaulyje.

Prie šios sėkmės ypatingai prisidėjo naujausi gamintojo elektromobiliai: „Model S“, „Model X“ bei „Model 3“.

Dabar į rinką atkeliauja ir naujasis „Model Y“ elektromobilio modelis, kuris tuo pačiu žymi reikšmingą „Tesla“ ir visos elektromobilių pramonės etapą.

Generalinis „Tesla“ direktorius Elonas Muskas paskelbė, kad kompanija tik ką pagamino milijoninį elektromobilį ir tapo pirmuoju automobilių gamintoju, pasiekusį šį tikslą.

Pateikiamos „Model Y“ elektromobilio ir jį pagaminusios komandos nuotraukos.

Iki šiol joks kitas automobilių gamintojas nėra pasiekęs tokio gamybos masto, kai kalbame apie vien elektra varomas lengvąsias transporto priemones.

Ši naujiena tuo pačiu rodo ir tai, kad per paskutinį ketvirtį stipriai išaugo „Tesla“ elektromobilių gamybos apimtys.

„Tesla“ gamybos pajėgumai stipriai padidėjo nuo pat šių metų pradžios, kai savo veiklą pradėjo Šanchajuje, Kinijoje, pastatyta „Gigafactory 3“ gamykla. Antra didžiausia „Tesla“ elektromobilius gaminanti gamykla pasaulyje.

„Tesla“ planuoja šiais metais „Gigafactory 3“ gamykloje pagaminti 150 000 elektromobilių, Fremonto gamykloje Kalifornijoje pagaminti 500 000 automobilių.

Tad vien per šiuos metus „Tesla“ gamybos pajėgumai pasieks 650 000 elektromobilių, nors jau numatytos ir atliekamos gamyklų rekonstrukcijos juos gali padidinti ir iki 750 000 vienetų.

Remiantis praėjusių metų gamybos apimtimis ir tuo, kad „Tesla“ tik ką pagamino milijoninį elektromobilį – vadinasi šiuo metu „Tesla“ per mėnesį sugeba pagaminti apie 40 000 elektromobilių.

Turint galvoje, kad didžioji dalis senųjų automobilių gamintojų apie tokias gamybos apimtis gali tik pasvajoti ir geriausiu atveju tiek elektromobilių žada pagaminti per metus – „Tesla“ juos lenkia septynmyliais žingsniais.

Kol kas vieninteliu rimtesniu konkurentu „Tesla“ kompanijai gali būti laikoma tik „Volkswagen“ kompanija. Pastaroji jau gamina savo elektromobilius Cvikau gamykloje ir jau šią vasarą žadama, kad rinkoje pamatysime daugybę „ID.3“ elektromobilių. 

Planuojama per metus tokių automobilių pagaminti apie 330 000 vienetų, tad greičiausiai artimiausiais metais didžiausiai kova ir virs tarp šių dviejų automobilių gamintojų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Darius Verbickas
(69)
(5)
(64)

Komentarai (8)