Teks atidėti planus dėl skrydžio į Mėnulį? Paviešinta ataskaita atskleidė, kad NASA raketa jau viršijo biudžetą, atsiliekama nuo grafiko ir net neaišku kada darbai bus baigti (Video)  (1)

Naujausia NASA ataskaita atskleidžia, kad kosmoso agentūros vystoma „Space Lauch System“, kurios pagrindas yra raketa, turinti astronautus iki 2024-ųjų nuskraidinti į Mėnulį, jau gerokai viršijo biudžetą bei atsilieka nuo darbų grafiko.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2020-03-18 Teks atidėti planus dėl skrydžio į Mėnulį? Paviešinta ataskaita atskleidė, kad NASA raketa jau viršijo biudžetą, atsiliekama nuo grafiko ir net neaišku kada darbai bus baigti (Video)  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tvirtinama, kad skrydis ir nusileidimas Mėnulyje vis dar įmanomas. „Artemis“ misijos programoje yra kai kurie vėlavimai, bet NASA tiki, jog dar turi laiko pasivyti ir raketą užbaigti laiku.

Tačiau „TechCrunch“ pažymi, kad jei NASA ir toliau susidurs su darbų vėlavimais, šiai misijai kyla rimta grėsmė.

Netgi pačioje NASA ataskaitoje atvirai tvirtinama, kad jei per artimiausius keletą mėnesių nebus progreso – nusileidimas Mėnulyje gali būti atidėtas.

Ir tų problemų su raketa yra daugelyje sričių. NASA tvirtina, kad tenka nuolat kovoti dėl reikiamo finansavimo ir griežtas darbų tvarkaraštis daro įtaką ambicingiems „Artemis“ programoms tikslams.

Jau dabar aišku, kad nuo numatyto tvarkaraščio darbai atsilieka net 2 metus, o ir išlaidos jau viršijo 2 milijardus dolerių, nei buvo suplanuota. Iki šiol šie darbai jau kainavo 17 mlrd. JAV dolerių ir galutinio rezultato dar nematyti.

Situacija atrodo nekaip, tačiau požymių, jog misija bus atšaukta – nėra. NASA vis dar tikisi įgyvendinti šiuos darbus ir netgi tą padaryti laiku.

Visgi, NASA vadovas Jimas Bridestine’as pripažino, kad skrydis į Mėnulį ir ant jo nusileidimas 2024-aisiais gali ir neįvykti. Jis pažymėjo, kad NASA neskubės tą padaryti vien dėl to, kad būtent tai būtų padaryta 2024-aisiais. Svarbiausia yra apskritai nuskristi į Mėnulį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Darius Verbickas
(10)
(1)
(9)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: