Prognozės Lietuvai: pirmu variantu nuo 1100 iki 1500 susirgusių, antru - net 20 tūkst. ir šis skaičius tik dar labiau didėtų, o paskui prognozė - net 500 tūkst.

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kestutisz 2020-04-09 14:00
Labiau juokina nei gąsdina tokios rašliavos. Faktas, kad persirgti vistiek reikės, net jei dabar visus išlindusius į lauką pradės šaudyti dronais (nu kad kraujas pareigūnų neaptaškytų ir neapkrėstų) - vistiek anksčiau ar vėliau teks išeiti į lauką, ir ta antroji banga bus tuo didesnė kuo mažiau persirgs šiandien. Net jei visiškai šiandien sustabdysim - vistiek atsivešim vėl ir vėl, ir vėl. Žaisim karantinus kas mėnesį? Planuosim atostogas - kas du metai - 2 sav užsienyje, 2 po to namie? Nepersirgę pavydėsim persirgusiems ir darysim nelegalius vėjaraupių vakarėlius?
robertasdd 2020-04-09 14:52
neperspausk. karantinas reikalingas visų pirma tam, kad ligoninės vienu metu nenulūžtų nuo srauto. + prastumiamas laikas iki efektyvesnių vaistų/vakcinos/gydymo tyrimams. todėl antroje bangoje jau tikimimasi bent jau ištirtų vaistų (nebūtinai vakcinos), kas ženkliai palengvina ligoninių apkrovimą. juk niekas turbūt nenorėtų su 40 tempa laukti lauke prie ligoninės eilėje kokią parą ar dvi?
kestutisz 2020-04-09 18:03
Na čia mano nuomone vienintelis argumentas - prastumt iki rytojaus, o ten jau ir pažiūrėsim. Nors aš asmeniškai jei sirgt tai norėčiau dabar - vistiek laikas toks nelabai produktyvus, verčiau jau ramiai prasirgti nei užkliūti vėliau ir turėti baudos dar vieną karantiną. Arba jei nepasiseks tai nepasiseks - ar dabar ar po pusmečio, ir dar kur užsienyje kur šeimai bus dar didesnis minusas. Dėl skiepų tai aš išvis skeptiškas - atsidarau kokį tarkim https://nvsc.lrv.lt/lt/naujienos/netruk ... po-sezonas ir ten - juodu ant balto - nuo gripo miršta žmonės kiekvienais metais, labai palyginamais skaičiais. Ir vistiek - egzistuojančiais, jau daug metų žinomais skiepais, nuo irgi nemažiau mirtino viruso, skiepijasi per metus ~150k (tarkim su mokamais bus kokie tarkim 300k). Nebent atsiradus skiepams be štampuko pro jokias sienas nebepraeisi, tada taip, procentas bus didesnis.
iPienius 2020-04-09 19:49
problema ta, kad persirgus atsiranda plauciu pazeidimai, net jei esi jaunas ir nesi rizikos grupeje.
kestutisz 2020-04-09 20:20
Taip, bet vienintelis būdas to išvengti - įsirengti savanorišką konclagerį - visiškai uždaryti keliems metams sienas (haha, kada tai gelbėjo kad ir nuo kontrabandos ar net žmonių pervežimo?) Bet gal geriau to nenorinčius išleiskit gyventi kitur, kad ir Švedijon :) Bent kol atsiras vakcinos ir prievarta suskiepys visus likusius šiltnamyje. Matot kas daugiau kokių variantų kaip nesusirgt? Jei ne šiandien tai rudenį - per darbus, darželius ir mokyklas visi labai labai greitai persimaišys, ypač kai tiek daug serga net nejausdami. Rėmėjų sušaudytos apsaugos priemonėms medikams bus jau nurašytos, naujos standartiškai perkamos pigiausios ir mažiausiai įmanomais kiekiais Kinijoj, o ne išlaikoma sava pramonė (čia tikriausiai pats pats didžiausias WTF visoj istorijoj, vsose šalyse*). Vėl bus trūkumas ir vėl bus viskas kaip visada netikėta, tik rudeniniai sirgimai bus sunkesni, kartu su gripu kurį kažkaip šį sezoną netikėtai lengvai pavyko prašokti. *papildymas - va klausau žmogaus su premjero titulu postringavimus, kaip jie neturėjo pagrindo net pagalvoti, kad gali būti problemų su tiekimu, viešaisiais pirkimais etc - kai visur pandemija, o vienintelis gamintojas krito pirmas ir ***ieju. Tikrai kas galėjo pagalvoti. Net nejuokinga. Bet taip bus visada, kaip sniegas kelininkams...
AAA000 2020-04-09 22:09
ko cia jaudinies.? vistiek mirsi
Abe7 2020-04-09 22:18
Na jei taip labai nori persirgti, tai nueik prie ligoninės, nulaižyk rankenas - turėtų suveikti. O šiaip, kokius 4 metus ar daugiau nesirgau gripu, tai nematau reikalo sirgti korona, jei kas tyčia neapčiaudės. Link kur linkstu, kad nereikia visiems persirgti, užtenka kokių 60 proc., jei šneka vyksta apie bandos imunitetą, tad kodėl būti tuose 60 proc., jei plaudamas rankas ir labiau galvodamas gali būti toj 40 procentų grupėj..? Tęsiant, problema ta, kad niekas nežino kaip ilgai tas imunitetas laikosi, ir jeigu vos metus, tai dabar susirgti, pasimatysim kitą pavasarį.
AAA000 2020-04-09 22:54
jus durni ar ka, koks dar kolektyvinis imunitetas? jus galvojat kad imunitetas kolektyviai persiduoda metu begyje ar kaip? cia idiotine pati savoka. kolektyvinis imunitetas gali atsirast tik kai ivyksta genetines mutacijos ir persiduoda palikuonims. paskui tokie "sekmingesni" palikuonys susikryzmina ir pasidaugina iki populiacijos atsistatymo. cia maziausiai desimt kartu ismirs - kad toks dalykas kaip "kolektyvinis imunitetas" susiformuotu... prisiskaito terminu ir svaigsta... ten kur kai perserga 60-70% - atsiranda tiesiog pasunkintos platinimo salygos virusui - likusiems nebera masiskai nuo ko uzsikrest. nes ligos eiga tiesiog trumpa - apie menesi tetrunka. platintoju sumazeja. bet tada zidiniai liks teritorijose , kuriose prazioje maziau sirgo - visokie reciau apgyvendinti rajonai ir pan. ir is ten sugris vel i "persirgusius" centrus, jei organizmo imunitetas persirgus neilgalaikis o cia panasaus i gripo tipo virusas - kuriam panasu ne daugiau pusmecio imunitetas tesusidaro... cia reikia arba visiskai suvaldyt situacija, arba bent keli simtai metu bus epidemijos, kol issivystys "kolektyvinis imunitetas". ir gyvensim vel tuos tipinius "iki 35-50 metu" jei nebus normalaus gydymo. vakcina panasu nebus efektyvi - nes gripui irgi nesukure. vacinavimo metodas cia greiciausia nelabai net tinka - kaip technologija. savo esme vakcinavimas tera tik kitokio tipo karantino priemone. chemine. surast efektyvu gydyma yra aukstesnio lygio medicina nei vakcinavimas. vakcinavimas tiesiog yra pigiau.
Abe7 2020-04-09 23:39
Nusišneki ir dar lygini su gripu. Nuo gripo imunitetas įgyjamas kažkuriam laikui, tik problema ta, jog gripo štamų yra ne vienas ir ne trys, kuris cirkuliuos tais metais daromi tyrimai, pagal tai ir skiepai parenkami, dažniausiai iškart nuo kelių štamų skiepija (dvivalenčiai, trivalenčiai, etc. skiepai). Persirgęs gripu tu natūraliai įgyji jam imunitetą, bet jei laižysi durų rankenas - pasigausi kito štamo gripą ir vėl sirgsi, bet nuo pirmojo, jau imunitetas bus. Taip pat ir su korona, kol kas, galimai, tik viena atmaina yra ir persirgęs tu įgyji imunitetą, bet kaip jau rašiau, niekas nežino kuriam laikui.
AAA000 2020-04-10 03:10
nu jo -- "kazkuriam laikui" tas atsparumo gripui laikas geriausiu atveju 2-3 metai. o siaip - pusmetis. stama ten kisa is esmes viena ir ta pati (kur daug auku buvo), ir tik kiti antraeiliai - varijuoja pagal spejama sezoniskuma. dazniausiai - neatspeja va toks ir lygis... kritine grupe - amzius virs 45-50 metu, kas rodo, kad siuolaikine medicina nieko realaus nepasieke... viskas bazuojasi ant naturalaus imuniteto su loterija - suveiks arba ne. virs 65 metu faktiskai beviltiskai kritinis. ------- o cia labai panasaus lygio virusas - ir naujas su puikiu mirtingumu --------- pasikartosiu - vakcina tera prevencine priemone. ji negydo. ji butent ir yra tas "visuotinis imunitetas" - kai pagerinami tik statistiniai populiacijos sansai. iki to laiko - kol "sukurs efektyvu gydyma". kurio nekuria - nes "taupo lesas". kokioms nors valdziazmogiu rentoms su aukstesniu prioritetu . o realiai cia tik imuniteto tampymas is normalios bukles i dirbtinai aktyvia. kazkada baigsis efektyvumas sitos technologijos. nes ji tesukuria patine padeti. o virusai mutuoja. o mes - ne. mes zaidziam "medicinines" aktyvacijas... ir galvojam kad bezdziones - neivertinti genijai o mutacijas tikrint ir bandyt ant zmoniu isvis draudziam - nes kazkokiu nesamoniu prisigalvoja kokie nors debilai su "aukstom" moralem ir etikom as cia tematau tik akligatvi, i kuri savanoriskai eina "civilizacija"...