Buvusi greitosios medicinos pagalbos slaugytoja parodė kokias nesąmones žmonės daro su apsauginėmis pirštinėmis ir kodėl mikrobai taip lengvai plinta net su tokia apsauga (Video)  ()

Tinkamai rankas nusiplauna nedidelė dalis žmonių, todėl buvusi greitosios medicinos pagalbos slaugytoja, norėdama parodyti, kaip lengvai mikrobai plinta net mūvint pirštines, paskelbė vaizdo įrašą feisbuke. Šis įrašas greitai pasklido visame internete.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naudodama dažus, pirštines ir kitas priemones, Molly Lixey ėmėsi greito eksperimento, kad parodytų, kaip maži, greiti sąlyčio taškai gali paskleisti mikrobus ant jūsų veido, drabužių ir kitų didelio kontakto paviršių, rašoma insider.com.

Lixey teigė, kad tokį vaizdo įrašą nufilmuoti ją paskatino pamatyti žmones, koronaviruso protrūkio metu dėvintys pirštines viešose vietose, pavyzdžiui, prekybos centruose. Tačiau ji taip pat pastebėjo, kad žmonės beveik nežino apie kryžminio užteršimo pavojų.

Uždėjusi vienkartines pirštines, Lixey pradeda tariamą kelionę į maisto prekių parduotuvę, apsimeta, kad paliečia daiktus, pavyzdžiui, tualetinį popierių ir vištieną, tada pasiima mobilųjį telefoną, ir rodo, kaip nuo pirštinių mikrobai atsiranda ant pirkinių krepšelio, rankenų, jos veido.

„Nėra prasmės mūvėti pirštines, jei nesiruošiate plauti rankų kiekvieną kartą, kai ką nors liečiate“, – vaizdo įraše sakė Lixey.

Lixey baigė vaizdo įrašą skatindama žmonės daryti viską, kas leidžia jiems jaustis saugesniems, tačiau nepamiršti, kad tai „yra tam tikras mokslas“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(45)
(2)
(43)

Komentarai ()